Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž v Brně se rozsekal při jízdě nočním autobusem. Při pádu prorazil skleněné dveře

Náročný den má za sebou muž v Brně, který se vracel po večírku do domovské Líšně. Při cestě noční autobusovou linkou nezvládl nastolené tempo šoféra dopravního podniku. Při jízdě opilec zavrávoral a nekontrolovaně sletěl na skleněné dveře, jež se kompletně roztříštily. Ze střepů nakonec nešťastníka vysvobodili až strážníci, kteří se divili, že má po pádu pouze malé škrábnutí na hlavě.

Nehodu podpořilo množství alkoholu, který měl devětačtyřicátník v těle. „Skleněná výplň dveří se pod tíhou jeho těla roztříštila. Podle dispečera tím způsobil škodu zhruba za dvacet tisíc korun,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Výtržník naštěstí dopadl lépe než skleněné dveře a skončil pouze s malou oděrkou na čele. Přestože mu strážníci nabízeli pomoc, lékařské ošetření odmítl. Nakonec se ale v jejich přítomnosti aspoň domluvil s pracovníkem brněnského dopravního podniku na zaplacení škody, kterou spáchal.

Kromě finanční náhrady ale problémového nočního cestujícího čeká také formální vysvětlování. Úředníci se budou zabývat jeho porušením zákona o ochraně zdraví, který zakazuje cestování prostředkem veřejné hromadné dopravy v silné opilosti.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Vysklené dveře, Autobus, Opilec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Dokulil

Řidiči rozjezdu jsou hovada nic bych jim neplatil naopak sám bych chtěl úhradu jaký výtržník když řidič přes koleje jede 80Km/h pak na semaforu hups na brzdu má problém se udržet i střízlivý člověk chtělo by to natočit a dát veřejné jak se za volantem chová tzn. profi řidič

Úterý, 21. listopadu 2023, 12:55Odpovědět

Marek Čech

Jízda nočním rozjezdem v Brně je úžasný zážitek, z okraje do centra a pak na jiný konec je to chvilka. Mám rád rychlou jízdu, když nic nezdržuje a prostě to jede. Řidiči mají moje uznání.
Nové autobusy proklínám. Sedačky kloužou líp než tobogán, jsou místa kde na žádnou tyč nedosáhnu. Tyče jsou zaplněné tlačítky a sklem, chytí se dva lidi a ostatní nemají kde. Když je plno, je to dobrodružné. Všude je samé sklo. I tam kde vůbec není potřeba. Zavazí. Opřít se o to nedá, chytit se toho nedá. Mockrát jsem čekal kdy se vysype. Špatné autobusy. Nejvíc mi vadí právě to sklo. Ale prý to stálo spoustu peněz a máme si toho vážit, nebo co.

Pondělí, 20. listopadu 2023, 17:51Odpovědět

Libor Kratochvil

Měl jsem tu čest jet párkrát v Brně autobusem a řeknu vám že i střízlivý jsem měl plné ruce práce se udržet na svém místě a bylo fuk zda stojím nebo sedím. Řidiči tam jezdí jak dobytci, všude chtějí být první a občas máte dojem, že je v depu čeká nějaká trofej a šampáňo když tam dorazí první.

Pondělí, 20. listopadu 2023, 08:22Odpovědět

Martin Novotný

Aha tak to by asi rozjezdy jezdili prázdné ... Jelikož tam střízlivou osobu nenajdete jak je rok dlouhý ... Dále byla jistě na vině spíše jízda dobytka co spoj řídil ... Není totiž žádné tajemství ,že v brněnských rozjezdech se má co dělat udržet na nohou i v sedačce střízlivý člověk jelikož jezdí jak dobytci ... "Děkujeme ,že s námi jezdíte " :-D

Neděle, 19. listopadu 2023, 21:14Odpovědět

Muž v Brně se rozsekal při jízdě nočním autobusem. Při pádu prorazil skleněné dveře  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.