Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vymrzlý vozíčkář založil v Brně kartonový táborák. Plamenům se postavili strážníci

Do potíží se zákonem se dostal šedesátiletý vozíčkář z Brna, který se rozhodl, že založí oheň z papírových kartonů. Potřeby našel v nádobách na tříděný odpad, škrtl sirkou a spokojeně se ohříval. Jenže po chvíli na invalidu naběhli strážníci, kteří se tábořiště vlastními silami udusali.

K případu došlo v brněnské Hybešově ulici, kam nad ránem dojel hendikepovaný senior. Šedesátníkovi byla v podzimním počasí zima. Kosu ale zahnal díky ohýnku. Z přeplněného kontejneru vytáhl papírové kartony, které podpálil. Štiplavý kouř zavál až k zastávce MHD. Tam stála pozorná svědkyně, jež na nic nečekala a zavolala městskou policii, aby zneškodnila Brňanův oheň.

„Strážníci okamžitě plameny uhasili vlastními silami, a i díky jejich včasnému zákroku nevznikla na plastových kontejnerech žádná škoda. Mužovo chování bylo hodně nestandardní a na strážníky působil značně zmateně. Proto k posouzení jeho psychického stavu přivolali zdravotníky,“ popsala brněnská strážnice Jana Pokorná případ, který v praktickém se stejným scénářem odehrál v Hybešově ulici i minulý týden. 

Strážníci s jedincem počkali na příjezd sanitky. Také zdravotníci následně naznali, že vozíčkář není v optimální psychické kondici. Na základě vyšetření ho proto odvezli na pozorování do nemocnice. Jakmile se pacient uzdraví, čeká ho sedánek s pracovníky správního úřadu. „Své chování bude muset vysvětlovat úředníkům,“ dodala Pokorná. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Strážníci, Třídění, Odpad, Táborák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vymrzlý vozíčkář založil v Brně kartonový táborák. Plamenům se postavili strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.