Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dítě z Brna vytíplo matce mobil a odjelo autobusem, který nejel do školy

Nahnáno měla mladá matka z Brna, když vypravovala začátkem týdne do školy osmiletou dceru. Dítě se nedopatřením rozhodlo, že nastoupí do jiného autobusu, což mámě v telefonu oznámilo. Zděšená žena se následně zkoušela ratolesti znovu dovolat, jenže dcerka maminku ukázkově zazdila. Nakonec se dostala ke slovu hlídka městské policie, která si věděla rady.

Telefonem odmítnutá Brňanka byla vystrašená. Zavolala proto raději na tísňovou linku, kde už jí telefon zvedli. Operačnímu středisku městské policie popsala své problémy, které pramenily z toho, že její potomek ze sídliště Lesná odjel autobusovou linkou 72 k zastávce Karlova. „Žena na lince 156 vylíčila, že spěchá za dcerou, ale zbývá jí ještě kus cesty. Svěřila se, že začíná být zoufalá a strachuje se, aby jejímu dítěti nikdo neublížil,“ sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci výzvu přijali. Nejbližší hlídka dostala pokyn, aby sjela k zastávce nedaleko Tomkova náměstí a zkontrolovala situaci. Pracovníci v uniformách nemuseli dlouho pátrat a brzy holčičku objevili. S dítětem se dali do řeči a sdělili, že na místo brzy přijede maminka. 

„O několik minut později byli svědky vřelého a emotivního shledání. Během čekání si s dívkou povídali a viditelně ji potěšili, když jí pochválili figurku opičky, kterou celou dobu třímala v ruce,“ dodal Ghanem. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťatsný

Štítky Brno, Strážníci, Mobil, Dítě, Matka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dítě z Brna vytíplo matce mobil a odjelo autobusem, který nejel do školy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.