Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Soud napařil osm let otci z Brna, který nutil syny jíst psí konzervy a mlátil je paličkou na maso

Psychický a fyzický teror snášeli několik let mladí školáci z Brna, kterým dělal ze života peklo jejich otec. Hlava rodiny pravidelně syny mlátila a nechala je o hladu. Za otřesné chování napařil nakonec Krajský soud v Brně třiatřicetiletému trýzniteli osm let let vězení.

Domácímu násilí čelili potomci obžalovaného už od roku 2018. Vše začalo, když rodinu opustila matka dvou malých chlapců. Otec úlohu nezvládal. Vztek si vybíjel na dětech, na kterých se dopouštěl násilí, jež neustále stupňoval. Například školákům odpíral jídlo nebo nutil je s knihami na rukou dřepovat celou noc až do vyčerpání. Neštítil se na nezletilé vytáhnout ani paličku na maso, kterou potomky mlátil do hlavy a dokonce jim přelámal obě ruce.

Problémů v rodině si začali všímat učitelé ve škole, kterým se chlapci později také začali svěřovat.  „Tyranie vyšla plně na povrch, když se starší ze synů v noci vloupal do samoobsluhy. Rozbil výlohu kladivem, aby se dostal k potravinám. Zjistili jsme, že muž potomky týral hlady a nutil je jíst psí konzervy,“ sdělil soudce Dušan Beránek.

Při rozhodování o vině soud podle Beránka vycházel z výpovědí obou synů, již utrpení detailně popsali. Soudce vyslechl i pedagogy, kteří zpozorovali na těle staršího hocha stopy násilí. Učitelé uvedli, že zbídačený hoch chodil do školy bez jídla a měl stále hlad. Spolužáci se s ním dělili o svačiny a nosili kamarádovi potraviny z domu.

Vytáhl jsem jen vařečku, tvrdí

Svou vinu obžalovaný stále odmítá a u soudu sdělil, že se proti rozsudku plánuje odvolat. Tvrdí, že za týráním stojí strýc, s nímž tehdy všichni sdíleli domácnost. „Muž vinu již dříve popřel. Říká, že děti trestal jen mírně a přiznal se pouze k trestům vařečkou. I kdyby dětem ubližoval stýc, musel otec týrání vidět a měl zasáhnout,“ uvedl Beránek.

Krajský soud v Brně trýznitele poslal na osm let za mříže, a protože je pro své okolí nebezpečný, odsedí si trest ve věznici s ostrahou. „Soud také rozhodl o peněžitém trestu. Oběma synům, kteří nyní žijí v dětském domově, musí muž zaplatit sto tisíc korun,“ upřesnila státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, soud, týrání, trest, vězení, děti, otec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

totální KRI*PL! :-((( tu vařečku bych mu narval do PR... až by mu zmodraly i uši! snad mu pánové v base 5x denně natrhnou NEJENOM KOUTKY! :-DDD

Pondělí, 6. listopadu 2023, 16:17Odpovědět

Soud napařil osm let otci z Brna, který nutil syny jíst psí konzervy a mlátil je paličkou na maso  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.