Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muži z brněnského nádraží hrozí tvrdý trest. Vytáhl Kazachovi z báglu prázdný obal od švestek

Na brněnské nádraží jen tak nezapomene mladý muž z Kazachstánu, kterého na zastávce osobitě přivítala tamější individua. Na turistu se nenápadně vrhl dvacetiletý zlodějíček. Při chvilce nepozornosti hrábl cizincovi do batůžku a ukořistil fialový předmět. Netušil ale, že i v noci se dívají na kamery strážníci, kteří velmi rychle zakročili a vrátili pytlík majiteli.

K případu došlo včera krátce po půlnoci. Hlavní roli sehrál mladík ze země bývalého Sovětského svazu, který trpělivě s kufrem a báglem na zádech čekal, až mu pojede rozjezd. Při tom si jej vyhlédl místní chmaták. Šikovně zahraničnímu cestovateli rozepnul batožinu, z níž posléze vytáhl prázdný sáček od sušených švestek. Jenže nečekal, že na místo rychle spěchají strážníci. Ti si pak radostně zvolali, že dvacátníka nachytali doslova na švestkách.  

Kazach sám prohledávání plného zavazadla nepostřehl, ale obsluha kamer v dohledovém centru viděla i vytahování modrofialového předmětu. Během několika desítek sekund se k podezřelému muži a jeho dvěma známým, kteří dění netečně pozorovali z lavičky, sjely hned dvě hlídky městské policie,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Zloděje nyní čekají nečekané problémy. I když nevzal nic hodnotného, dostal se do hledáčku policistů. Strážci zákona navíc nechtějí nechat záležitost jen tak. „Kapesní krádež, tedy odcizení věci, kterou má někdo u sebe nebo na sobě, je trestným činem bez ohledu na výši škody. Mladík si tak způsobil velké potíže, přestože se ukázalo, že dokázal vytáhnout jen prázdný obal. Strážníci muže i celý případ předali republikovým policistům, dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Strážníci, Nádraží, Kriminalita, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

další politolog -pisálek, pravdu nečekat

Pátek, 20. října 2023, 13:24Odpovědět

Mira Glőckner

Hlavní roli sehrál mladík ze země bývalého Sovětského svazu... Máš tam hochu přinejmenším historicky zeměpisnou chybu, páč hlavní roli v tomto případě sehráli MLADÍCI ZE ZEMÍ bývalého Sovětského svazu ;)

Čtvrtek, 19. října 2023, 20:25Odpovědět

Muži z brněnského nádraží hrozí tvrdý trest. Vytáhl Kazachovi z báglu prázdný obal od švestek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.