Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Do Brna i přes zákaz stále jezdí slovenský důchodce, který krade a dělá problémy

Nebývalé vitalitě se těší sedmasedmdesátiletý muž ze Slovenska, který se i přes pokročilý věk stále věnuje svému oblíbeným koníčkům, cestování a krádežím. Slovákovi nedělá problém ani fakt, že má platný zákaz vstupu do České republiky. Naposledy se opět objevil v Brně, kde dělal potíže u nádraží.

Slovenský důchodce na sebe upozornil v Benešově ulici. Nedaleko autobusového a vlakového nádraží chodil kolem zaparkovaných aut s baterkou a zkoušel kliky, zda náhodou nejsou vozy odemknuté. Chování zaujalo pracovníky u kamer. Kontaktovali proto městskou policii, aby se za podezřelým jedincem vypravila. Strážníci za necelé tři minuty od oznámení seniora našli a dali se s ním do řeči.

„Nejprve se strážníky snažil přesvědčit, že hledal kamaráda, poté zase tvrdil, že se jen díval na auta. Proč ale chytal za jejich kliky, zdůvodnit nedokázal. Jméno, datum narození a adresu hlídce pouze nadiktoval, takové osobní údaje ale v registru obyvatel vůbec nefigurovaly. Přesto dál trval na tom, že strážníkům uvedl správné informace,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Pracovníkům v uniformách bylo divné, že by muž nebyl v databázi. V tašce seniora ale našli tiskopis, z nějž vyčetli, že se patrně jedná o notoricky známého potížistu s trvalým bydlištěm za hranicemi. Do akce proto přispěchali státní policisté, kteří informaci potvrdili. Následně se ukázalo, proč Slovák lhal. 

„Muž totiž z České republiky vyhoštěn, a tak neměl na našem území co dělat. Mařením výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se navíc stal podezřelým ze spáchání trestného činu,“ dodala Skřivánková. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Důchodce, Slovensko, Strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Pryč s tímto DACANEM - už jednou u nádraží kradl a nyní tohle? PAZOURY ZPŘERÁŽET A NECHAT HO O CHLEBU A VODĚ BELZEBUBA POHRANIČNÍHO!!!

Středa, 18. října 2023, 08:50Odpovědět

Mira Glőckner

Od mala kripl, celé život kripl. Čaganem po hřbetě a marš na Slovač!

Úterý, 17. října 2023, 19:57Odpovědět

Do Brna i přes zákaz stále jezdí slovenský důchodce, který krade a dělá problémy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.