Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jsem malý hasič, vytahoval se muž v Brně. Před hotelem, kde nehořelo, vystříkal celý hasičák

Nenaplněné dětské sny si vyzkoušel opilec nedaleko Brněnské přehrady. V hale ubytovacího zařízení vyděsil tamní personál, když ze stojanu urval hasicí přístroj, se kterým pak rychle odkráčel ven. Hned na schodišti před budovou dal volný průchod svým špatným nápadům a celý obsah protipožární pomůcky vyšplíchal. Své chování vysvětlil jednoduše – je prý malý hasič.

Po uznání a obdivu až moc zatoužil sedmačtyřicetiletý muž v Přístavní ulici. Značně posilněný alkoholem nejdřív otravoval zaměstnance tamní restaurace, kteří na místo přivolali strážníky. Než ale stačili dojet, opilec se z místa vytratil. „Hlídka muže odpovídajícího popisu kontaktovala na parkovišti před hotelem. Pracovnice ubytovacího zařízení strážníkům potvrdila, že ani jejich zaměstnanci nemají s tímto mužem dobrou zkušenost,“ uvedl mluvčí Městské policie Jakub Ghanem.

Čtyřicátník zničehonic vešel do haly hotelu, kde ze stojanu strhl hasicí přístroj a odhodlaně se s ním vypařil na venkovní schody. S nadšením pak celé bezpečnostní zařízení vystříkal okolo sebe. „Strážníkům se opilý muž setřelou řečí přiznal. Hájil se tím, že hasicí přístroj použil proto, že je prý malý hasič. Detailnějšího vysvětlení se však od něj hlídka městské policie nedočkala,“ doplnil.

Při rozhovoru s městskou policií se ukázalo, že lépe než hašení neexistujících požárů jde podezřelému tipování. Před dechovou zkouškou hlídce opakoval, že výsledek bude okolo dvou promile. Od pravdy skutečně nebyl daleko, hodnota testu ukazovala 2,23 promile. „Protože způsobená škoda nepřesáhne deset tisíc korun, podezření z majetkového přestupku oznámila hlídka městské policie úředníkům,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Brno, strážníci, MP Brno, hasič, hasicí přístroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem malý hasič, vytahoval se muž v Brně. Před hotelem, kde nehořelo, vystříkal celý hasičák  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.