Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Matka si prožila v Brně noční můru. Dítě jí uteklo a zatoulalo se až na nádraží

Chvíle hrůzy si prožila v moravské metropoli matka tříletého chlapce. Dítě se ženě ztratilo při chvilkové nepozornosti, když se zrovna procházeli po Zelném trhu. Syna marně hledala v okolí. Nakonec pomohli až strážníci u kamer, kteří zjistili, že se chlapeček zatoulal až na nádraží.

Víkendový případ začal na Zelném trhu, kam vzala žena na výlet malého synka. Oba postávali nedaleko kašny Parnas, když se ratolest vydala na neplánované dobrodružství. Matka přitom o záměru syna vůbec neměla tušení. Čtvrt hodiny běhala po náměstí a hledala potomka, jenž nebyl k nalezení ani v okolních ulicích. V zoufalství se obrátila na městské strážníky a policii. Ani pracovníci v uniformách si dlouho nevěděli rady. 

„Podrobný popis chlapce sdělili strážníci přivolaným republikovým policistům a prostřednictvím vysílačky také kolegům u kamer. Přestože strážníci důkladně prohledali celé náměstí, dítě tu nenašli,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Pomoc nakonec přišla od lidí, kteří vykonávali směnu u kamerového systému. Díky precizní práci ztraceného vytrasovali. Zjistili, že se ochomýtá v Nádražní ulici u tamějšího obchodního centra. Strážníci se směrem vydali a slavili úspěch. 

Byl naštěstí v pořádku. Tuto šťastnou zprávu obratem sdělili telefonicky jeho matce, která si ho přispěchala vyzvednout v doprovodu policistů. Přestože vše nakonec dobře dopadlo, třicetiletou ženu teď čeká správní řízení pro podezření z porušení zákona o sociálně-právní ochraně dětí,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Nádraží, Ztráta, Dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

VELICE ROZUMNÝ KOMENTÁŘ JSEM VYMAZAL - POHORŠOVAL NĚJAKÉHO ČERNĚKA A TAM JSEM BYL TERČEM POSMĚCHU, NA CO NEMÁM TADY NÁLADU - PSAL JSEM O TOM, JAK DÁMY SE VĚNUJÍ ROZHOVORŮM U PITÍČKA A MOBILOVÁNÍ MÍSTO ABY VE 20:30 HOD. BYLY DOMA S DĚTMI A TY S NIMA TRÁVÍ ŘAS PO HOSPODÁCH NA ZÁBRADLÍ PŘED NEJMENOVANÝM HOSTINCEM V BRNĚ.

Úterý, 19. září 2023, 16:55Odpovědět

Diskutér T.

A ZROVNA NEVYPNU PANE DŮLEŽITÝ ČERNĚKU - POBAVIL JSTE MNE A ZA CHVÍLI JDU S DĚTMI SE DÍVAT NA OBLÍBENÝ VEČERNÍČEK A VY DŘEPTE V PALUŠI U PIVKA I S MANŽELKOU.....TĚŠÍM SE NA DALŠÍ DISKUSI.

Pondělí, 18. září 2023, 18:30Odpovědět

Matka si prožila v Brně noční můru. Dítě jí uteklo a zatoulalo se až na nádraží  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.