Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Před policisty se rozplácl nešikovný zloděj, který páčil samoobslužné boxy

Odřená kolena a další nepovedený zářez si ze zpackaného večera odnesl nepoučitelný zloděj na Břeclavsku. Vychytralý plán, kdy si muž objednal drahé zásilky do samoobslužných schránek, které poté bez zaplacení vypáčil, mu ani tentokrát nevyšel. U boxů na něj číhali policisté, kterým už stačilo jen počkat, až recidivista zakopne a boj se zákonem vzdá.

Chybami se nepoučil třicetiletý zloděj v Moravské Nové Vsi, jenž dostal nákupní horečku. Hodnotné věci, po kterých velmi toužil, si neváhal objednat do tamního samoobslužného boxu, s placením však velmi nepospíchal. Uznal, že lepší bude znovu ozkoušet mazaný plán, který mu nedávno neklapnul ani u Znojma.

Nenapravitelný recidivista se v nočních hodinách natěšeně vypravil ke schránce. Místo peněženky si s sebou vzal páčidlo, kterým se k vysněné elektronice pokusil dostat. „Při činu ho ale spatřila ukrytá hlídka. Ta zloděje při pokusu o útěk po pár metech dostihla a zadržela,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Nešikovný smolař se totiž vylekal a rozhodl se pro rychlý útěk. Hned po pár metrech ale zakopnul a tvrdě přistál na beton. Po cestě navíc ztratil i svou kořist. „Policisté záhy zjistili, že za podobný počin byl chycený zloděj nedávno stíhán i na Znojemsku. Tam byl při pokusu o vykradení samoobslužné schránky hlídkou okamžitě zadržen. Nyní mu v případě uznání viny za opakované krádeže hrozí až několikaletý pobyt ve vězení,“ dodal.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Břeclavsko, zloděj, krimi, policie, Znojemsko, schránky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

ASI TO BYL ALZA MUŽÍK, CO DOPLŃOVAL ZBOŽÍ - TIPOVAL BYCH TO NA NĚJ NA 99%.

Středa, 30. srpna 2023, 14:34Odpovědět

Před policisty se rozplácl nešikovný zloděj, který páčil samoobslužné boxy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.