Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Skupina cizinců okradla traktoristy na jižní Moravě. Lup prodala v Rumunsku

Okrádání jihomoravských traktoristů se zalíbilo čtveřici mužů z Balkánu. V létě, kdy mají zemědělci plné ruce práce se žněmi, jim cizinci s vidinou zisku sklízení obilí ještě ztížili. Na mapě si zloději vytipovali místa na Břeclavsku, kde se shromažďuje množství techniky, speciálně se pak zaměřili na navigace. Přístrojů, které hospodářům pomáhají třeba při orání, ukradli přes dvacet a následně je levně prodali v Rumunsku.

Okolí Břeclavi si jako cílovou destinaci pro letní pobyt si vybrali dvai muži z jihovýchodní části Evropy. Na jih Moravy se vydali za tamními farmáři, u kterých si vyhlídli moderní technologie, jež používají traktoristé. V polovině prázdnin bez jakéhokoliv použití násilí nepozorovně dvaadvacet navigací ukradli a odvezli do Rumunska. Ačkoliv za hranicemi zboží prodali pouze za zlomek ceny, akce se zlodějům zdála úspěšná. 

„Rozhodli se loupeživou výpravu ještě se dvěma kumpány zopakovat. Místa si tipovali přes mapové aplikace, zajímala je ta, kde bylo shromážděno nejvíce zemědělské techniky. V druhém případě odcizili po rozbití okna traktoru displej a ze střechy i anténu s GPS modulem,“ vysvětlil policejní mluvčí Pavel Šváb.

V patách ale už cizincům byli jihomoravští policisté, kteří si na základě nejen kamerových záznamů vyhlédli podezřelé vozidlo. Skupinka sice stačila vytoužený lup ještě ukrýt, při odjezdu z benzínky ji ale policie a spravedlnost stejně dohonila. „Do protokolu vyjádřili lítost.  Za krádež hrozí dvěma z nich osmiletý trest, zbylá dvojice je ohrožena pětiletou výší trestu. Škoda je vyčíslena na více než 1,7 milionu korun. Všichni obvinění jsou stíhaní vazebně,“ dodal.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, mládež, cizinci, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Po ,,mladících" tady máme,, cizince" asi z hnízda všudezdejších nepracujících. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Pondělí, 14. srpna 2023, 14:13Odpovědět

Diskutér T.

NA TO UŽ NENÍ ANI SLOV, CO SE MEZI NÁMI POHUBUJE ZA ZVĚŘ DOSLOVA A DO PÍSMENE!!!

Neděle, 13. srpna 2023, 07:03Odpovědět

Ladislav Strnad

Zmetci.

Sobota, 12. srpna 2023, 15:26Odpovědět

Skupina cizinců okradla traktoristy na jižní Moravě. Lup prodala v Rumunsku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.