Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zachraňte dítě, vykřikl muž na ženu s pivem a okradl ji

Rčení pro dobrotu na žebrotu na vlastní kůži okusila žena v Kyjově, jejíž laskavé srdce obalamutil mladík na tamním koupališti. Dobračce tvrdil, že musí rychle odvézt dítě do nemocnice, protože ale žena vypila alkohol, požádal ji o klíče od auta. Muž se ale ani druhý den s půjčeným vozem nevrátil. Vystrašená žena tedy vytočila jeho telefon, který zvedla neznámá osoba. Co se poté dozvěděla, ji ale vůbec nepotěšilo.

Špičkový herecký výkon předvedl na dobrosrdečnou návštěvnici kyjovského bazénu jednadvacetiletý muž. Rekreantku si odchytil u stánku s občerstvením, kde se s ní dal nenápadně do řeči. Konverzace mezi nimi nevázla až dokud mladíkovi nezazvonil mobil.

„Slušně si odběhl vyřídit hovor někam bokem, když se vrátil, s nešťastným výrazem prosil svoji novou známou, jestli by ho nemohla odvézt s dítětem, které má akutní záchvat do nemocnice,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Podvodník přitom věděl, že návštěvnice koupaliště za volant nemůže, chvíli předtím totiž dopila pivo. Narovinu se jí proto dotázal, zdali by si auto nemohl aspoň půjčit. Aby si důvěru své společnice pojistil, dal jí na sebe telefon a dál naléhal. Důvěřivá žena mu nakonec vůz půjčila a doufala v záchranu nemocného dítěte.

Druhý den ráno si ale začala uvědomovat, že na celé situaci něco nehraje. Údajný zachránce se jí totiž stále neozval, zkusila ho proto kontaktovat. „Na druhé straně se jí ozvala neznámá osoba. Až od ní se dozvěděla, že auto půjčila někomu, kdo nikdy nevlastnil řidičský průkaz, navíc má kvůli problémům s drogami i zákaz řízení. Spěchala proto případ oznámit na policii,“ vysvětlil.

Vytouženého šťastného konce se nakonec ale přeci jen dočkala. Vozidlo se po několika dnech našlo odstavené zhruba deset kilometrů od Kyjova. Policisté navíc lháře úspěšně vypátrali a protože podobným způsobem oklamal víc lidí, umístili ho do vazby.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky jižní Morava, Kyjov, Hodonínsko, policie, zloděj, podvodník, koupaliště, dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlasta Šťastná

Ty lidi sou tak hloupi.Ja bych mu řekla at si zavola zachranku .nebudu pucivat auto neznamimu člověku .nikdy

Čtvrtek, 20. července 2023, 11:19Odpovědět

Zachraňte dítě, vykřikl muž na ženu s pivem a okradl ji  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.