Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Neštěstí na Brněnsku. Chlapec spadl do bazénu a začal se topit

Chvíle hrůzy prožívali rodiče malého dítěte, které se v nestřežené chvíli přiblížilo k zahradnímu bazénu. Chlapec totiž spadl do vody a začal se topit. Na pomoc vyrazil záchranářský vrtulník. Pacienta převezl do brněnské dětské nemocnice.

Před chvilkami nepozornosti, jež mohou skončit tragicky, varují i letos jihomoravští záchranáři. Za sebou mají případ tonoucího chlapce, který se odehrál u rodinného domku na Brněnsku. Hoch se pohyboval v okolí zahradního bazénu, kam během několika minut nepozornosti dospělých nešťastně spadl. 

„Naše operační středisko vyslalo na místo lékařskou posádku ve vrtulníku. Malého pacienta jsme ošetřili, včetně poskytnutí kyslíkové terapie a tepelného komfortu. Následně byl chlapec letecky transportován na ARO Dětské nemocnice v Brně," řekla k incidentu mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Podle záchranářů je potřeba mít u jakékoli vodní plochy malé děti neustále na očích. „Uvědomme si, že stačí pár centimetrů vody a pár vteřin nepozornosti a může dojít k neštěstí. Určitě pomůže i to, pokud rodiny, které mají soukromé bazény u svých domů, dbaly na jejich zabezpečení. Tedy aby se malé děti nemohly do vody vůbec dostat, když pobíhají po zahradě či kolem domu," apelovala Bothová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/ aghostmaycome

Štítky záchranáři, vrtulník, pomoc, tonoucí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dana Bartáková

Někdy si říkám, jestli by se neměly skládat nějaké prověrky, jestli je člověk schopný postarat se o vlastní dítě, případně doporučit spíš chov rybiček nebo péči o plastovou panenku. Kdyby lidi místo svých telefonů, zapnuli občas do provozu zbytky rozumu a dopředu zhodnotili rizika, která v daném prostoru dítěti hrozí, nemusíme tyhle zprávy dennodenně číst. Tady to naštěstí ještě dobře dopadlo, příští nepozornost "rozumných" dospělých, tak šťastný konec mít nemusí. ????

Pondělí, 10. července 2023, 02:17Odpovědět

Neštěstí na Brněnsku. Chlapec spadl do bazénu a začal se topit  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.