Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Důchodce dvacetkrát utekl z brněnské nemocnice. Našli ho zmateného a opilého

Muže v důchodovém věku, který zmateně bloudil nočním Brnem, potkala v Žabovřeskách hlídka městských policistů. Důchodce bez vědomí personálu odešel z nemocnice, kde se podroboval dlouhodobé hospitalizaci. Podle policie se ze zařízení vytratil už téměř dvacetkrát.

Na devětašedesátiletého důchodce narazili strážníci v brněnské Královopolské ulici. Muže se ujali a doprovodili jej až ke vchodu do jeho bydliště. Senior s sebou ale neměl klíče od bytu. „To strážníky mírně znepokojilo, a začali zjišťovat bližší informace o seniorovi u sousedů. Dozvěděli se, že muž je údajně klientem pečovatelského zařízení na Blanensku," popsala mluvčí městských policistů Jana Pokorná.

Strážníci se dopídili informace, že je důchodce dlouhodobě hospitalizovaný v jedné z brněnských nemocnic. Ze zdravotnického zařízení ale opakovaně utíká. Už skoro dvacetkrát se po něm kvůli svévolným odchodům sháněli státní policisté. 

V obavě, že muž neohlášeně odešel i tentokrát, se hlídka obrátila na nemocnici. „Personál potvrdil, že muže postrádá, a vyslal pro něho sanitku. Před jejím příjezdem poskytli strážníci seniorovi jednorázovou přikrývku a posadili ho do služebního vozidla. Poté staršího muže předali zdravotníkům i s informací, že nadýchal 1,62 promile," řekla Pokorná.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky městská policie, strážníci, senior, nemocnice, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Nemocniční čundrák - s alkoholickými sklony a na to má VZP prachy???

Středa, 14. června 2023, 06:05Odpovědět

Diskutér T.

Nechal bych mu veškeré výjezdy zaplatit a ono by ho cestování z Blanska rychle přešlo, až by dostal exekučku na byt za nezaplacení dlužné částky!!!!

Středa, 14. června 2023, 06:02Odpovědět

Důchodce dvacetkrát utekl z brněnské nemocnice. Našli ho zmateného a opilého  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.