Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Týden po tragickém požáru v Brně. Pět obětí nikdo neidentifikoval

Týden uplynul od tragického požáru v Brně, při kterém přišli o život lidé bez domova. Vyšetřování události se zatím výrazně neposunulo. Policistům se podařilo identifikovat tři oběti, zbylých pět zemřelých na ztotožnění stále čeká.

Požár soustavy stavebních buněk, které byly určeny k likvidaci, probudil v noci na čtvrtek 4. května lidi v brněnské Plotní ulici. Hustý dým a plameny šlehaly ze soukromého pozemku Českých drah s uzamčeným vstupem. Oheň likvidovali hasiči několik hodin. Uvnitř unimobuněk nalezli osm obětí. 

Dosud se kriminalistům podařilo ztotožnit dva zemřelé muže a jednu ženu. Na identifikaci zbylých obětí tragédie stále pracují. „I nadále platí, že informace, které by mohly pomoci oběti ztotožnit, přivítáme na lince 158," řekl dnes za policisty mluvčí Pavel Šváb.

Podle strážníků využívají lidé bez domova oblast jižního centra města, kde se nachází také ulice Plotní, často. „Lokalitu vyhledávají, protože se v ní dají najít opuštěné objekty a areály. V noci jsou přitom poměrně v ústraní a ve dne mohou využít blízkosti frekventovaných míst, jako je hlavní nádraží nebo samotné historické centrum," řekl Drbně mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Domněnky a kritika

Podle domněnek obyvatel ulice mohl buňky s bezdomovci někdo zapálit úmyslně. V uplynulých týdnech hned dvakrát hořely prázdné vagony na brněnském Dolním nádraží, které se nachází nedaleko od místa události.

Smrt skupiny lidí bez domova spustila také hlasitou kritiku ze strany komunálních politiků, podle nichž jsou současné brněnské programy zaměřené na bezdomovectví nedostatečné. Do vedení magistrátu se opřeli Piráti i politické hnutí Žít Brno, které v minulosti dočasně prosadilo projekt sociálního bydlení pro bezdomovce.

.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky požár, bezdomovectví, vyšetřování, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

odkdy se radní a starostka Brna stará o lidi?? ti mají jen obavy zda mají dost nahrabáno...těm nevěřím ani pozdrav

Pátek, 12. května 2023, 09:30Odpovědět

Týden po tragickém požáru v Brně. Pět obětí nikdo neidentifikoval  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.