Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na křižovatce v Brně vzplanulo auto. Zraněné vytahovali z vozu kolemjdoucí

Vážná dopravní nehoda se odehrála v brněnské městské části Žabovřesky, kde v pátek večer narazil řidič automobilu do sloupu trolejového vedení. Krátce po nárazu začalo auto hořet. Řidič i jeho spolujezdec byli po havárce v bezvědomí. Z vozu je vytáhli kolemjdoucí. Oba zranění bojují o život v nemocnici.

K incidentu došlo před šestou hodinou večer u křižovatky Přívrat. U důležitého dopravního uzlu, kde čekalo tou dobou na zastávce několik cestujících, narazilo do sloupu auto, z nějž posléze šlehaly plameny. Oba zraněné muže pohotově zachránili kolemjdoucí, kteří je vytáhli z vozu. Ke svědkům přispěchala hlídka městské policie, jež lokalitou zrovna procházela. 

Svědci vytahovali dva muže v bezvědomí, z nichž jeden nedýchal. Hlídka městské policie ho proto okamžitě začala resuscitovat. V srdeční masáži ji po příjezdu vystřídali příslušníci složek integrovaného záchranného systému,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Na místo spěchali rovněž hasiči. Plameny mírnila ještě před příjezdem jednotky hlídka strážníků, kterým půjčila hasicí přístroj pracovnice benzínky. „Začali jsme okamžitě začali hasit vozidlo a spolupracovat při poskytování první pomoci do příjezdu záchranné služby,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška

Vážně zraněné členy posádky převezla záchranka na urgentní příjem do bohunické fakultní nemocnice, kde oba muži bojují o život. Zhruba hodinu hodinu po nehodě řídili provoz policisté, kteří aktuálně vyšetřují příčinu nehody. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Brno, Nehoda, Hasiči, Žabovřesky, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na křižovatce v Brně vzplanulo auto. Zraněné vytahovali z vozu kolemjdoucí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.