Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V centru Brna spadl při opravě kostela dělník. Na místě zemřel

, aktualizováno 27. dubna 2023, 7:00

K tragické události došlo v úterý dopoledne v centru moravské metropole. Na Jakubském náměstí zemřel dělník po pádu z kostela. Muž spadl z osmimetrové výšky. Zemřel ještě před příjezdem zdravotníků. Policisté událost vyšetřují. Domnívají se ale, že šlo o nešťastnou náhodu.

Pracovník opravující církevní stavbu upadl po desáté hodině. Muž spadl z osmimetrové výšky do staveniště, respektive prostoru stavby. Na místo spěchali záchranáři, kteří krátce po příjezdu konstatovali, že zraněnému nemůžou pomoci.  „Pacient utrpěl mnohačetná zranění neslučitelná se životem. Zemřel ještě před našim příjezdem,“ sdělila Drbně mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová

K události vyjeli rovněž policisté, kteří zjišťují, proč k neštěstí došlo. Podle dosavadních informací z vyšetřování šlo zřejmě o nešťastnou náhodou. „V tuto chvíli je událost čerstvá. Vše ale zatím nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou náhodu. Více informací v tuto chvíli s ohledem na pozůstalé nemůžeme sdělit,“ řekl Drbně mluvčí policie David Chaloupka.

K inicidentu se vyjádřila i farnost. „V první řadě chceme vyjádřit upřímnou soustrast rodině zesnulého dělníka. Události, která se stala v rámci stavby, je nám velmi líto. V tuto chvíli celou věc vyšetřuje Policie ČR a my nemáme žádné bližší informace o tom, co bylo důvodem úmrtí," sdělil za farníky z kostela Filip Breindl.

Lidé v centru Brna pozorují velký jeřáb. Stroj vrací kostelu chrliče i vimperky

Do centra moravské metropole dorazil čtyřiadvacet tun vážící jeřáb, který si objednali farníci z kostela svatého Jakuba. Historická stavba podstupuje nákladnou rekonstrukci, jejíž součástí je oprava střechy či renovace kamenných ozdob. Právě...

Kostel svatého Jakuba podstupuje rekonstrukci od podzimu minulého roku. Oprava, jež patrně přesáhne až 150 milionů korun, se týká střechy, kamenných prvků či oken. Hlavním lákadlem po úpravách bude vybudování vyhlídky ve výšce dvaačtyřiceti metrů na kostelní věži. Díky tomu získají návštěvníci města výhled na centrum Brna. Vedení města i farnost věří, že se díky tomu stane církevní stavba, pod níž se nachází druhá největší kostnice v Evropě, ještě větší turistickou atrakcí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aneta Šamšulová

Štítky Brno, Oprava, Kostel, Sv. Jakub, Dělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

to: Miroslav Klimeš - škoda, že jste nám neobjasnil, JAKÉ nesmysly jsem údajně napsal! :-( kulové zřejmě víte sám, a to i bozp!
to: Vladimír Malý - díky za podporu; potěší to! ;-)

Pátek, 28. dubna 2023, 16:20Odpovědět

Vladimír Malý

Miroslav Klimeš
Myslím, že B.K. má pravdu. Kdyby se dělňas řádně jistil, jak předepsáno, nemohlo by se mu to stát.

Čtvrtek, 27. dubna 2023, 15:18Odpovědět

Miroslav Klimeš

Baron Kocharovski , píšete nesmysly a víte o tom kulový.

Středa, 26. dubna 2023, 20:24Odpovědět

Baron Kocharovski

bozp nic nikomu dnes neříká. a to je důsledek. MÍNUS 1 DĚLŇAS.

Středa, 26. dubna 2023, 15:39Odpovědět

V centru Brna spadl při opravě kostela dělník. Na místě zemřel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.