Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pervitin, samopal a varna v chatě. Kriminalisté si posvítili na dealery z Brněnska

Na výrobce drog, kteří si našli své zákazníky v okolí Tišnova, Kuřimi a Ivančic na Brněnsku, si posvítili jihomoravští kriminalisté. Ve vazbě skončila trojice, jež distribuovala marihuanu a vyráběla pervitin. Varnu si ozbrojení hříšníci udělali z chaty.

O zadržení tří osob, které vyráběly a šířily zakázané látky, dnes informovali jihomoravští policisté „Při domovních prohlídkách v Ivančicích, Oslavanech a ve Veverské Bítýšce našli policisté vedle chemikálií také nemalé množství léků potřebných k výrobě drogy. Vedle toho zajistili nejméně šest kilogramů sušené rostlinné hmoty - marihuany. Překvapil je také nález funkčního samopalu vzor 61 i s náboji a tlumičem," informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Skupině podle kriminalistů šéfoval sedmačtyřicetiletý muž, který už byl za drogové delikty v minulosti trestaný. Pervitin pravidelně vyráběl v chatě na Ivančicku. Za poslední rok uvařil minimálně jeden kilogram metamfetaminu. Zároveň si přivydělával krádežemi.

O distribuci marihuany a pervitinu se starala mužova jednatřicetiletá přítelkyně a padesátiletý kamarád, který při svých cestách do Polska nakupoval léky potřebné pro výrobu drogy. „Část z množství vyrobených drog spotřebovali sami, zbytek prodali. Získané prostředky pak užili pro svou potřebu. Všichni tři pachatelé jsou stíhaní vazebně," řekl Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pervitin, drogy, policie, kriminálka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pervitin, samopal a varna v chatě. Kriminalisté si posvítili na dealery z Brněnska  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.