Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na velikonočních slavnostech v Brně se strhla bitka milenců. Vykoledovali si pouta

Pořádně živo bylo na brněnském náměstí Svobody, kde vypukly velikonoční slavnosti. Nečekané vystoupení, které nebylo součástí programu, zprostředkovala příchozím rozhádaná partnerská dvojice. Milenci se do ostře sebe pustili před zraky návštěvníků, za což si vysloužili zásah městské policie.

Na centrální ploše moravské metropole si vjeli do vlasů devětadvacetiletá žena a její o pět let starší partner, který se posilnil alkoholickými i omamnými látkami. Před lidmi konzumující víno, bramboráky či sladkosti se začali urážet sprostými výrazy. Konflikt postupně gradoval. Došlo na fyzické ataky, jež utnuly až hlídky strážníků. Ty ale měly co dělat, aby potížisty zkrotily,

Opakované zákonné výzvy, aby se uklidnili, vůbec nerespektovali. Když se po sobě vzájemně ohnali, skončili v poutech. Žena se zakrátko uklidnila, strážníci jí proto pouta z rukou sundali. Muž ale své chování nadále neovládal a choval se hrubě,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Pracovníkům v uniformách došlo, že Brňan není v optimálním psychickém rozpoložení. Naznali, že je pod vlivem drog i alkoholu. Problémového jedince proto vyzvali, aby podstoupil dechovou zkoušku. „Strážníkům nadýchal 1,65 promile, a tak za jejich asistence zamířil na záchytnou stanici. Dvojice podezřelá z narušení občanského soužití teď musí počítat s tím, že bude své chování vysvětlovat také úředníkům,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Šupenič

Štítky Brno, Náměstí, Svobody, Strážníci, Zásah, Bitka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na velikonočních slavnostech v Brně se strhla bitka milenců. Vykoledovali si pouta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.