Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Měl jsem ji rád, smutní muž, kterého příležitostná známá obrala na Facebooku o půl milionu

Splnit ženě první poslední se nevyplácí. Své o tom ví sedmadvacetiletý muž z Vyškovska, který se hrubě napálil. Na internetu s ním koketovala příležitostná přítelkyně. O rok starší známá dávala nápadníkovi naděje na Facebooku. Pokračování konverzace podmiňovala posíláním stále vyšších objemů peněz, a tak si přišla na bezmála půl milionu korun.

Kamarádka vstoupila mladíkovi do života zcela nečekaně. Napsala na mu na Facebooku zprávu s žádosti, zda by nebyl ochotný půjčit staré známé peníze. Nenasytná uživatelka sociálních sítí si řekla nejprve o pětačtyřicet tisíc korun. Uspěla a postupně rostla její chuť. Naopak nápadník si dělal stále větší naděje, že by se z celé záležitosti mohlo něco vyklubat. Jenže se mýlil.

Žena nejenže částku včas nevrátila, ale požadovala další peníze. Během dvou měsíců pak pod různými záminkami od muže vylákala skoro půl milionu korun. Peníze nevrací a pod dalšími záminkami se snaží získat další půjčky,“ konstatoval mluvčí policistů Bohumil Malášek, který zmínil, že podobných případů mají policisté na stole v poslední více. 

Například sedmadvacetiletá žena z Hodonínska se nabourala do internetového bankovnictví dnes už bývalého partnera. Potají zřídila dvě půjčky. První sice uhradila, ale z peněz, které získala další půjčkou. Zbývající peníze pak převedla na svůj účet. Celkem mu způsobila škodu za téměř sto padesát tisíc korun,“ uvedl Malášek, jenž přidal i příběh smutného osmdesátiletého muže z Břeclavska, jehož obrala o třicet let mladší sousedka. Stačilo, že jí půjčil kartu na nákup. Mezitím padesátnice vybrala peníze z bankomatu a přišla si na skoro sto padesát tisíc korun.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Policie, Podvod, Internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měl jsem ji rád, smutní muž, kterého příležitostná známá obrala na Facebooku o půl milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.