Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně ležel na silnici muž. Místo pomoci ho mladíci oškubali

Případ hraničící s lidským hyenismem se odehrál v Brně, kde se do problémů dostal padesátiletý muž. Při čekání na spoj nedaleko nádraží upadl a bezvládně se povaloval na silnici. K indisponovanému se rázem seběhli dva mladíci, kteří místo pomoci padesátníka okradli.

Událost nedaleko u křižovatky Nádražní a Husovy ulice zaujala rovněž dohledové pracovníky z operačního střediska. U kamer si všimli, jak k válejícímu Brňanovi přiběhli dva lidé. Sedmadvacetiletý muž a jeho o rok starší kamarád ale ležícímu nepřišli na pomoc. Naopak. 

Počáteční naděje, že mu mladíci spěchají na pomoc, vzala prakticky okamžitě za své. Oba ho začali otáčet, starší z nich mu vytáhl mobilní telefon a schoval si ho do kapsy kalhot. Padesátníka potom nechali ležet na silnici bez ohledu na to, že mohl mít zdravotní potíže a hrozilo mu přejetí autem,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Nešťastník měl ale nakonec štěstí, protože na místo přispěchala hlídka strážníků. Strážci městského zákona přivolali sanitku a vydali se po stopách nepoctivců. Jednotka i s psovodem oba provinilce objevila Pellicově ulici a hned je konfrontovala se zjištěním. „Starší z dvojice měl mobil ještě u sebe a ke krádeži se přiznal. Oba dopadení muži jsou důvodně podezřelí z trestného činu. Netečného muže záchranáři po ošetření odvezli do nemocnice,“ dodal Ghanem.


Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, Nádraží, Krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně ležel na silnici muž. Místo pomoci ho mladíci oškubali  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.