Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

U nádraží v Brně kousal agresivní pes cestující. Strážníci na něj vytáhli zbraň

Velký zásah měli strážníci u brněnského nádraží, kde řádil agresivní pes. Zvíře, které za sebou táhlo dlouhé vodítko, nejdříve pobíhalo okolo zastávek a poté napadlo tři kolemjdoucí. Na mazlíčka patřícího opilé ženě vytáhli strážníci zbraň.

Incident se v centru moravské metropole odehrál v nočních hodinách. Agresivní středoasijský pastevecký pes nejprve napadl mladou procházející dívku, která před ním utekla na koleje. Poté vyrážel proti náhodným cestujícím. Pokousané nohy ukázali hlídce městské policie hned dva mladí muži. Komu tvor nejspíš patří, se zjistilo záhy. 

Strážníci totiž probudili opilou majitelku ležící na lavičce. Zvíře, kterému se při řádění omotalo vodítko okolo sloupku jednoho z přístřešků, se ale mezitím začalo opět dostávat na svobodu. „Strážník pořádkové jednotky, kterého více než šedesátikilový pes se štěkotem ohrožoval, si pro všechny případy připravil služební zbraň. Pes na to velmi překvapivě zareagoval tím, že se okamžitě zklidnil a zalehl na zem, a tak ji mohl strážník po chvíli zasunout zpátky do pouzdra," řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Stejně agresivní jako pes byla také jeho údajná majitelka, která se na hlídku vrhla. A tak skončila v poutech. „Odchytová služba městské policie potom ve spolupráci s strážníkem z poříční jednotky psa zajistila a odvezla do útulku, kde nyní zjišťují, kdo je jeho skutečným majitelem. Ženu si převzali zdravotníci na záchytné stanici a čeká ji správní řízení," uvedl Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky nádraží, městská policie, pes, odchytová služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

je mi vždycky líto těch psů u bezďáků, souhlasím s p.Slavíčkovou. Toto si ty psíci nezaslouží-bez vody, jídla a tepla...

Sobota, 4. března 2023, 11:34Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Těm bezďákum co se povalují okolo Tesca a na nádraží by ty psy měli odebrat. Většinou jsou podvyživení. Pánečci potom chodí na AS žebrat pro psy žrádlo. A pro sebe taky.

Pátek, 3. března 2023, 11:32Odpovědět

U nádraží v Brně kousal agresivní pes cestující. Strážníci na něj vytáhli zbraň  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.