Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Soud poslal do vězení recidivistu, který v Brně probodl srdce známému

Soud poslal na 14,5 roku do vězení muže, který loni zavraždil svého známého. Při slovní rozepři v brněnské chatové oblasti jej smrtelně bodl do srdce. Recidivistovi, který má pestrý trestný rejstřík, hrozilo deset až osmnáct let za mřížemi.

Tragédie se v brněnské oblasti Zaječí hora odehrála loni v červnu. Před jednou z tamních chatek došlo ke konfliktu mezi dvěma muži, kteří požili alkohol. Slovní rozepře se nenávratně zvrhla ve chvíli, kdy třiapadesátiletý Rudolf Frimmel popadl při přípravě masa kuchyňský nůž a svého známého smrtelně bodl. Rána směřovala do levé poloviny hrudníku. Nůž probodl osrdečník, levou komoru srdeční a také plíci. „Muž zemřel po několika desítkách vteřin," uvedl dnes žalobce Robert Hanuš.

Že v chatové oblasti došlo k vraždě, zjistili policisté až dva dny po činu, kdy došlo k nálezu těla. Mrtvolu museli hasiči vyprostit z příkrého koryta. „Ohledáním místa nálezu, širšího okolí a šetřením v okolí místa nálezu se podařilo ustanovit chatku, před kterou mělo dojít k osudnému konfliktu," uvedl loni k případu mluvčí policistů Pavel Šváb.

Při zajišťování okolí chatky se Frimmel kriminalistům pod tíhou důkazů doznal. Podle předsedy senátu Dušana Beránka jde o recidivistu, jehož trestná činnost graduje. Frimmel má v rejstříku trestů dvanáct záznamů, a to od krádeží, přes porušování domovní svobody, až po vydírání a loupež. Soudce vysvětlil, že vylučuje, aby trest byl uložený v první polovině trestní sazby. Ve vězení si vrah na základě dohody o vině a trestu odsedí 14,5 roku.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, soud, vražda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal do vězení recidivistu, který v Brně probodl srdce známému  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.