Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nešťastné ráno na jižní Moravě. Auta srazila tři chodce

Negativně se do statistik jihomoravských silnic zapíše dnešní ráno. Podle krajských policistů srazila auta tři chodce. Nehody si vyžádaly jednu vážně zraněnou oběť, která skončila v nemocnici. Dopravních incidentů, kterých se účastní chodci, meziročně přibývá.

Problémy na silnicích nastávají podle policistů zejména v době, kdy je snížená viditelnost. Tak tomu bylo i dnes ráno, kdy se odehrály dvě nehody s chodci v Brně a jedna v Blansku. Nejzávažnější byl incident z brněnských Černovic, kde řidič smetl ženu přímo na přechodu. „Vážněji zraněnou chodkyni museli z místa zdravotníci urgentně transportovat do nemocnice," popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Prevencí proti nehodám jsou pro chodce reflexní prvky a doplňky. Jejich nošení je momentálně povinné na silnicích mimo obce. Podle policejních statistik došlo loni na jihomoravských komunikacích k 335 nehodám s účastí chodců. Oproti předcházejícímu roku jde o nárůst o osmačtyřicet střetů. Zhruba za třetinu nehod mohli pěší. „Těžce zraněno bylo padesát osob, čtyři lidé střet s vozidlem nepřežili," uvedl ke statistice Vala.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, policie, chodec, statistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastné ráno na jižní Moravě. Auta srazila tři chodce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.