Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Ozbrojenec v Brně utíkal před policií po střechách. Schoval se v kostele

Akční pronásledování mají za sebou policisté z Brna. V patách byli mladému muži, který utekl při zatýkání. Ozbrojenému hříšníkovi se podařilo zmizet přes střechy domů až do kostela v centru moravské metropole. S sebou si vzal část své drogové varny.

Honička se v Brně odehrála v minulém týdnu, kdy si policisté přišli domů pro třicetiletého muže. Než jej ale stihli zatknout, vzal nohy na ramena a přes balkon unikl na střechy přilehlých domů. Policisté se rychle vydali za ním a pronásledování trvalo až do chvíle, než se dostali k církevnímu objektu v centru města, kde se muž ztratil z dohledu. 

„Marně jej vyzývali, aby se vzdal, že jeho útěk je nebezpečný a navíc už se nemá kam ukrýt. Muž chtěl prostě hlídkám za každou cenu zmizet. Tak se dostal až na střechu kostela, kde prolezl vikýřem na půdu. Policisté, kteří jej obklíčili, nechtěli nechat nic náhodě a před samotným zásahem v kostele si přizvali na místo i hasičskou plošinu, aby jim hazardér nemohl přes střechy znovu zmizet," popsal dnes situaci policejní mluvčí David Chaloupka.

Policisté pak začali systematicky prohledávat kostel. Poté, co našli některé z mužových věcí, objevili na půdě i samotného hříšníka. Pod hrozbou zbraně jej na místě spoutali. Zadržený měl u sebe nabitou pistoli, nůž, dva boxery i část své drogové varny. Zbytek potřeb na výrobu omamných látek našli policisté v jeho bytě.

„Původně zamýšlené zatčení se tak znenadání rozvinulo v další trestní řízení, a to pro trestné činy, nedovoleného ozbrojování a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Muž se aktuálně nachází ve vazbě," uvedl Chaloupka.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, zásah, kostel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Na činění pokání bude už asi pozdě hříšníku!!!

Čtvrtek, 23. února 2023, 21:07Odpovědět

Ozbrojenec v Brně utíkal před policií po střechách. Schoval se v kostele  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.