Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zkusili na mě trik s cigaretou, smutnil okradený muž s igelitkou na brněnském nádraží

Smolný den se šťastným koncem si vybral padesátiletý muž na brněnském nádraží, kde se na zastávce dal do řeči se dvěma kapsáři. K padesátníkovi s igelitkou a batohem si přisedli  nabídli mu oblíbenou cigaretu. Po odhození nedopalku cestující ale zjistil, že postrádá telefonu.

Padesátiletý návštěvník hlavního železničního uzlu v moravské metropoli si sedl na lavičku a čekal, až pojede noční spoj. Nečekal, že si mezitím najde společnost. Oslovili ho na první pohled přátelští kolemjdoucí. Cestovateli nabídli cigaretu, připálili mu a bavili se o životě. Při tom ale jeden z kuřáků hrabal sedícímu Brňanovi do pootevřeného batohu, kam si milovník tabáku schoval mobilní telefon. 

„Dvaatřicetiletý podezřelý jednal bleskově a jakmile trojici na ostrůvku minul kolemjdoucí, rychle pro telefon sáhl a schoval si ho do kapsy. Potom se vydal směrem k viaduktu, ale nedošel ani ke křižovatce s Křenovou ulicí,“ popsal Jakub Ghanem, mluvčí brněnských strážníků, kteří celou událost sledovali v přímém přenosu prostřednictvím kamer a rychle lapku chytili. 

Hlídka lapila nakonec oba chmatáky. Jednadvacetiletého potížistu, který se vydal opačným směrem než jeho kamarád, objevili za zhruba hodinu a půl díky bystrému oku dispečera. Ten podezřelého zahlédl na jiném záběru. Pro přivolanou hlídku už nebyl problém pachatele chytit. „Strážníci oba mladíky předali policistům jako podezřelé z trestného činu,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Nádraží, Strážníci, Krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Zloděj s potížistou. Jaký trest je asi stihne od bendovské justice. Jistě se napraví.

Sobota, 18. února 2023, 10:14Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Dobrá práce,jen tak dál ????????. Je to opravdu důkaz toho, že Městská policie působí preventivně.

Úterý, 14. února 2023, 14:12Odpovědět

Diskutér T.

Opravdu velice dobrá práce na dispečinku MP. Brno i šikovných strážníků - přibývá OKRÁDAJÍCÍCH LUMPŮ a je potřeba být ostražití před těmito GAUNERSKÝMI ŽIVLY!!!!

Úterý, 14. února 2023, 13:21Odpovědět

Zkusili na mě trik s cigaretou, smutnil okradený muž s igelitkou na brněnském nádraží  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.