Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soud zpřísnil výjimečný trest Banongovi, který brutálně vraždil v Brně

Ještě přísnější výjimečný trest si podle informací ČTK odnesl od Vrchního soudu v Olomouci Alain Banongo. Bývalý boxer v Brně brutálně zavraždil mladého muže a zranil další dvě osoby. Za činy spáchané pod vlivem pervitinu stráví podle rozsudku šestadvacet let za mřížemi.

Bývalému sportovci a fanouškovi Slušných lidí uložil původně Krajský soud v Brně trest třiadvaceti let ve vězení. Výše trestu se ale nelíbila žádné ze stran, a tak se proti rozsudku odvolaly. U dnešního soudu stanul Banongo spoutaný, protože se podle eskorty jedná o potenciálně nebezpečného člověka.

Tragický případ se v Brně odehrál na konci července 2021. Třicetiletý Alain Banongo tehdy pod vlivem drogy odstartoval celodenní řádění, při němž spáchal sedm trestných činů. Zfetovaný odcizil motorku a dvě auta, přičemž těžce zranil prodavače autobazaru a napadl i dalšího muže. S jedním z vozů poté přijel ke garážím v brněnské Slatině, kde chtěl auto rozebrat.

Boxer, který brutálně zavraždil mladíka v Brně, stráví třiadvacet let za mřížemi

Bývalému boxerovi a fanouškovi Slušných lidí Alainu Banongovi uložil Krajský soud v Brně trest třiadvaceti let ve vězení. Muž závislý na pervitinu brutálně zavraždil mladého Tomáše O. a zranil další dvě osoby. Žalobce chtěl pro Banonga výjimečný...

Při činu ho ale nečekaně přistihl Tomáš O., který se vzhledem k Banongově rozpoložení ocitl doslova ve špatnou chvíli na špatném místě. Muži se dostali do konfliktu a Banongo trefil sedmdvacetiletého mladíka minimálně devětkrát nářadím do hlavy. Bezvládné tělo muže, jenž podle soudních lékařů v danou dobu ještě žil, pak naložil do kufru a zapálil. Vrah si na přesný průběh událostí údajně nevzpomíná kvůli vlivu drog. Při výsleších navíc tvrdil, že jej Tomáš O. napadl první.

Banongo, který je otcem malého syna, byl už v době spáchání činu v podmínce za krádež. Po zavražděném Tomášovi zůstala snoubenka, s níž na říjen 2021 chystal svatbu, a zdrcená matka. „Je mi líto, co jsem udělal. Kdybych mohl, vzal bych všechno nazpátek. Budu se s tím ale muset vypořádat sám a tížit mě to bude celý život. Teď je pro mě důležité pracovat na sobě, aby se už nic takového nestalo,“ řekl loni před soudem Banongo.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky alain banongo, Vrchní soud v Olomouci, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Třicetiletý Alain Banongo tehdy pod vlivem drogy odstartoval celodenní řádění, při němž spáchal sedm trestných činů. Zfetovaný odcizil motorku a dvě auta, přičemž těžce zranil prodavače autobazaru a napadl i dalšího muže. S jedním z vozů poté přijel ke garážím v brněnské Slatině, kde chtěl auto rozebrat. Při činu ho ale nečekaně přistihl Tomáš O., který se vzhledem k Banongově rozpoložení ocitl doslova ve špatnou chvíli na špatném místě. Muži se dostali do konfliktu a Banongo trefil sedmdvacetiletého mladíka minimálně devětkrát nářadím do hlavy. Bezvládné tělo muže, jenž podle soudních lékařů v danou dobu ještě žil, pak naložil do kufru a zapálil. Vrah si na přesný průběh událostí údajně nevzpomíná kvůli vlivu drog. Při výsleších navíc tvrdil, že jej Tomáš O. napadl první.
DOŽIVOTÍ - DOŽIVOTÍ - Ještě mu PŘIDAT HADOVI JEDOVATÝMU!!!!

Středa, 8. února 2023, 15:33Odpovědět

Lenka Kuchařová

Další ,,neviňátko " ze státem chráněného etnika.....

Středa, 8. února 2023, 14:02Odpovědět

Soud zpřísnil výjimečný trest Banongovi, který brutálně vraždil v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.