Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dramatická cesta na přijímačky. Matka s dcerou neváhaly a pomohly u vážné nehody

Štěstí v neštěstí měli řidiči multikáry a osobního auta, kteří se tvrdě střetli na Blanensku. Vážné nehody si totiž všimla mzdová účetní jihomoravských hasičů, jež zrovna cestovala s dcerou do Brna. Na místě ihned zastavily, neváhaly a začaly s první pomocí.

Původně měla paní Dana v plánu odvézt svoji dceru rovnou do Brna, kde na studentku čekaly důležité přijímací zkoušky na doktorské studium. Cesta se ale neplánovaně protáhla, a to poté, co se ženy nachomýtly k vážně vypadající nehodě. Ia se odehrála na silnici u Šebrova.

Řidič bouraného osobního auta zůstal po srážce s multikárou zaklíněný ve voze. „Paní Dana neváhala, vytočila tísňovou linku a informovala o situaci na místě. Potom se jí podařilo dostat do kabiny osobního auta a společně s dalšími lidmi poskytla zraněnému seniorovi první pomoc do příjezdu záchranné služby a hasičů," popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Po příjezdu na místo nehody vyprostili zaklíněného muže požárníci. Obou řidičů se pak ujali záchranáři, kteří je převezli do nemocnice. „Těší nás, že jsou lidé jako paní Dana a její dcera, kteří i bez speciálního výcviku a vybavení neváhají a poskytnou pomoc, když je potřeba. A dobrou zprávou na konec je fakt, že dcera paní Dany přes všechny ranní peripetie přijímací zkoušky úspěšně složila," řekl k případu Mikoška.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky nehoda, hasiči, záchranná služba, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TAK TO SE VELICE CENÍ - HZS - mzdová účetní, ale ví, jak se lidsky zachovat. VELKÝ DÍK - doufám, u zkoušek by na tenhle čin matky a dcery mohli přihlédnout!!!

Pátek, 3. února 2023, 09:07Odpovědět

Dramatická cesta na přijímačky. Matka s dcerou neváhaly a pomohly u vážné nehody  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.