Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brňana překvapil muž ležící na ulici. Nebyl opilý, měl mrtvici

Že všichni lidé, kteří leží na ulici, nemusí být opilci, se potvrdilo v moravské metropoli. Apatické osoby si v městské části Brno-Jih povšiml náhodný kolemjdoucí. Přestože si myslel, že je ležící muž jen posilněný alkoholem, neváhal a přiběhl na pomoc.

Muže ležícího na zemi našel svědek v ranních hodinách v brněnské Moravanské ulici. K neznámé osobě přistoupil a pokusil se ji posadit a rozmluvit. Když nic nepomáhalo, obrátil se na tísňovou linku městských policistů. 

Přivolaná hlídka se pak od netečného muže dozvěděla, že úplně ztratil cit v nohou. A protože strážníci z jeho dechu necítili žádný alkohol, rychle jim došlo, že může jít o závažný zdravotní problém. K dvaačtyřicátníkovi, jenž měl navíc povislý jeden koutek úst, přivolali sanitku. 

„Zdravotníci potvrdili strážníkům jejich podezření, že by se mohlo jednat o cévní mozkovou příhodu, a okamžitě muže odvezli k vyšetření na tomografu. Důsledný přístup svědka a pohotová reakce hlídky tak dost možná přispěly k záchraně jeho života," popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jitka Koudelová

Štítky městská policie, strážníci, záchranná služba, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Opět velký díky a poklona všímavého muže a dobrá práce policistů. Vážím si Vaší mnohdy nelehké práce, kdy přijíždíte na pomoc v pravou chvíli.

Úterý, 31. ledna 2023, 17:44Odpovědět

Brňana překvapil muž ležící na ulici. Nebyl opilý, měl mrtvici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.