Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Naučíme tě investovat, řekli Rus s Američanem Jihomoravanovi a vybrali mu konto

Že se nevyplatí věřit podnikatelům ze sociálních sítí, kteří slibují bohaté výdělky, si potvrdil muž z jižní Moravy. Ten se na Facebooku zkontaktoval s údajným známým finančníkem ze Spojených států amerických. Podnikatel mu ale prostřednictvím ruského kolegy vysál konto.

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Hodonínska, který se těšil na výdělečné investice, zaslal Američanovi své kontaktní údaje a čekal, co bude dál. Reakce přišla během několika minut, kdy muži zazvonil telefon. Promlouvat na něj začal rusky hovořící člověk, jenž se představil jako spolupracovník amerického podnikatele. 

„Společně založili speciální účet a registrovali nového klienta. Muž také zaplatil vstupní, asi pětitisícový, poplatek. Následně bylo nutné pro úspěšné obchodování na burze provést synchronizaci účtů. Za tím účelem si poškozený nainstaloval do svého počítače program na jeho vzdálenou správu," popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Po nainstalování softwaru začaly Jihomoravanovi přicházet zprávy o provedených obchodech, přičemž neváhal a ve svém mobilním telefonu potvrzoval zadané transakce. „Ty kýžený efekt ale nepřinesly. Naopak během krátké doby z jeho účtu zmizelo na různé kryptoměnové účty skoro čtyři sta tisíc korun," řekl k případu, který není ojedinělý, Malášek.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/TheInvestorPost

Štítky policie, podvod, internet, kryptoměna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naučíme tě investovat, řekli Rus s Američanem Jihomoravanovi a vybrali mu konto  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.