Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na muže v Brně vypadly z bankomatu cizí desetitisíce i kreditka

Jako šťastlivec si musel na chvíli připadat muž v Brně, který si šel vybrat peníze z bankomatu. Ještě než dovnitř stačil vložit platební kartu, z přístroje na něj postupně vyskočilo dvě stě různých bankovek. Jak se strážníci brzy dopídili, hotovost patřila klientovi, kterého překvapil náhlý telefonát.

Téměř třicet tisíc korun v malých bankovkách čekalo na muže v bankomatu v brněnském Králově Poli. Po příchodu k přístroji uslyšel klient podivné chrčení, a tak zmáčkl tlačítko s nápisem stop. V tu chvíli vyjela z bankomatu cizí platební karta a s ní také neuvěřitelných 197 bankovek. Poctivý nálezce neváhal a přivolal strážníky, aby záhadu vyřešili.

„U republikových policistů si strážníci obratem ověřili, že karta nepochází z trestné činnosti, a tak mohli kontaktovat šťastného majitele. Ten si na služebnu městské policie přišel 29 400 českých korun i platební kartu vyzvednout a s poděkováním zároveň vysvětlil, jak k situaci došlo," informoval mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Majitele karty přemohla podle jeho výpovědi u bankomatu roztržitost. Při čekání na výdej peněz se mu totiž nečekaně rozzvonil telefon. Kvůli nenadálému hovoru zapomněl muž na výběr hotovosti, a od přístroje odešel bez peněz i kreditky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky peníze, nález, bankomat, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

pro: Lukáš Sembol -
asi ale nebudu jediný, kdo se POZASTAVUJE nad tím, že ty ho nazýváš "hajzlem!" :-((( proč by to byl HAJZL?! :-O obzvlášť před vánoci, kdy mnozí utrácí víc než obvykle. já mám denní limit 50 tyček - a nikdy jsem neměl problém si to vybrat, (neřešil jsem, v jakých bankovkách). a jestli si ty chodíš do bankomatu PRO DROBNÉ, jak píšeš, je to jen tvůj problém. (a: DOBŘE TI TAK)! :-DDD

Pátek, 30. prosince 2022, 11:50Odpovědět

Lukáš Sembol

To jsem jedinný, kdo se pozastavuje nad tím, že nějaký hajzl zkoušel vybrat 30k ve dvoustovkách? A pak si má člověk zajít pro drobné do bankomatu ????????

Pátek, 30. prosince 2022, 09:07Odpovědět

Baron Kocharovski

pro: Diskutér T. -
tak ono "u bankomatu" ys těžko dají nalezené peníze zapřít; všude jsou kamery, že... (nicméně, proč nevěřit, že nálezce byl slušný č.lověk)! a nálezné ano, je to 10% (a nálezci náleží dokoknce i ze zákona). :-)

Čtvrtek, 29. prosince 2022, 10:54Odpovědět

Diskutér T.

Jsou mezi námi pořád ještě slušně vychovaní lidé, kteří vědí, že peníze neodevzdat je trestny čin, ale nálezci by měla připadnout odměna - tzv. nálezné, ale o tom se tady nikde nehovoří - tak asi stačilo jen roztržitému majiteli bankovek pro nálezce poděkování.....Nálezné

Pokud vy jako nálezce najdete nějakou věc a dostane se zpět k majiteli, máte nárok na nálezné ve výši deset procent z odhadní ceny té dané věci. Může se stát, že věc má citovou hodnotu a ne finanční, pak už je to na slušnosti majitele, jestli poskytne nějakou finanční odměnu ve formě nálezného. Většinou to je všechno o domluvě.

Středa, 28. prosince 2022, 19:06Odpovědět

Na muže v Brně vypadly z bankomatu cizí desetitisíce i kreditka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.