Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Seniorka z Brna kráčela prostředkem silnice. Vyšla si ven bez brýlí

Zmatek vyvolala na silnici v jižní části Brna chodkyně, která si myslela, že při svém výletování nepotřebuje brýle. Protože si zdravotní pomůcku rozbila, vydala se ven pouze s vírou ve svoji dobrou paměť. Jak ale poznali okolo projíždějící řidiči, šlo o hazardní rozhodnutí.

Nečekaná překážka v podobě čtyřiašedesátileté chodkyně překvapila řidiče v úterý odpoledne. Žena se procházela středem silnice v brněnské Moravanské ulici a auta se jí musela vyhýbat. V obavě, že může být seniorka zmatená, zastavil jeden z šoférů svůj vůz a chodkyně se ujal. Odvedl ji do bezpečí a počkal na hlídku brněnské městské policie. 

Až příjezd strážníků osvětlil pravý důvod ženina nebezpečného výletu. Jak se ukázalo, chodkyni se poničily brýle a ona mylně věřila, že i bez nich dokáže trefit tam, kam potřebuje. „Strážníci se ubezpečili, že čtyřiašedesátiletá žena není zraněná a když ji doprovázeli k bydlišti, ještě zdůraznili, co se mohlo stát, a u bytu se rozloučili," řekl dnes k případu mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jitka Koudelová

Štítky městská policie, chodec, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Doufám, že si doma nezapomněla reflexní značení......kdyby ano, tak tenhle článek mohl být napsán o něčem úplně jiném, dopadlo to díky strážníkům velice dobře a může být babička ráda, že se mohla ve zdraví vrátit domů.....

Středa, 21. prosince 2022, 10:44Odpovědět

Seniorka z Brna kráčela prostředkem silnice. Vyšla si ven bez brýlí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.