Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Duo brněnských kapsářů vysálo peněženku opilému cizinci

Kamerový systém překazil radost z nabytých bankovek brněnským kapsářům. Muži si v centru moravské metropole nejprve vyhlídli opilého cizince, kterého se ochotně ujali. Zdánlivá pomoc ale skončila obráním o peníze. Teď hrozí zlodějům pobyt ve vězení.

Dva hříšníci na sebe strhli pozornost pracovníků dohledového centra brněnské městské policie v nočních hodinách. Podezřelá dvojice obstoupila alkoholem posilněného cizince a ochotně jej začala podpírat. Opilého muže společně zavedli do Uhelné ulice, kde mu z kapsy vytáhli peněženku a vyndali bankovky. „Se širokým úsměvem pak rychle odcházeli a cestou si přepočítávali odcizenou hotovost. To už k nim však mířila nejbližší hlídka městské policie," popsal mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Hlídku na místo vyslali lidé sledující kamerové záznamy, kteří na podezřelý incident upozornili. „Oba muži po dopadení nejprve tvrdili, že je někdo pronásledoval, aby hned vzápětí tuto verzi opustili a strážníků se ptali, co se stalo. Okradený cizinec hlídce potvrdil, že mu v peněžence chybí hotovost. Mužům ve věku devětadvaceti a dvaačtyřiceti let teď hrozí vězení," řekl Šoba.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jitka Koudelová

Štítky kapsář, krádež, městská policie, strážníci, peněženka, kapsářství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Přátelé - kamerovej systém - byl ten nejlepší nápad, na který šikovní technici v životě přišli. Tolik věcí se již podařilo vyjasnit. Fandím technice i práci MP. Brno.

Čtvrtek, 17. listopadu 2022, 07:11Odpovědět

Duo brněnských kapsářů vysálo peněženku opilému cizinci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.