Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž z Brna vylezl na osmdesátimetrový komín. Skok si po sedmi hodinách rozmyslel

Osmdesát metrů vysoký komín bohunické nemocnice v Brně přilákal psychicky labilního muže. Na stavbu vylezl a hrozil, že skočí. Záměr mu nakonec rozmluvili hasiči, strážníci, záchranáři a především policisté, kteří na místo poslali vyjednavače. Po zhruba sedmi hodinách nešťastníka lezecká jednotka z objektu sundala.

K dramatickému případu došlo v sobotu. Nedaleko sídla jihomoravských záchranářů vlezl na komín rozrušený šestačtyřicetiletý muž. Na místo spěchaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, aby jedince se sebevražednými sklony od nápadu odradily. Po sedmi hodinách bylo drama u konce. 

„Z plošiny hasičského žebříku muže kontaktoval policejní vyjednávač a s hovořil s ním do doby, než se jej policistům ze specializované jednotky podařilo zajistit. Následně rozrušeného muže spolu s lezeckou jednotkou hasičů dopravili do bezpečí a předali přítomným záchranářům,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Zdravotníci následně převezli pacienta do nemocnice. „Zkontrolovali jsme pacientův zdravotní stav, ošetřili jej a převezli k další péči do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla Michaela Bothová, mluvčí jihomoravských záchranářů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky Policie, Bohunice, Brno, Sebevrah, komín, Nemocnice Bohunice, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Brna vylezl na osmdesátimetrový komín. Skok si po sedmi hodinách rozmyslel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.