Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Chceme spát, bouřili lidé z brněnského Cejlu. Rušil je muž, který páčil trezor

Nevyspalí a rozmrzelí se probudili do nového pracovního dne lidé z brněnského Cejlu. Klidný spánek místním kazil problémový muž, který na parkovišti mlátil do trezoru. Narušitel se ale do zařízení nedostal, protože jej vyrušili strážníci, kteří si nakonec s třicetiletým potížistou zaběhali kolem řeky.

Brňané z Tkalcovské ulice toužili po náročném dni po zaslouženém odpočinku. Kolem druhé hodiny ráno je ale z jejich poklidného podřimování vyrušily rány z parkoviště. Když hlasité zvuky neustaly, došla lidem trpělivost a vytočili tísňovou linku 156. Strážci brněnského zákona uposlechli výzvu. Vydali se na místo, odkud se rachot ozýval.  

Hlídka dorazila za několik desítek sekund a podezřelého třicátníka uviděla rychle odcházet zpoza zaparkovaného auta. Jakmile ho vyzvali, aby se zastavil, dal se na útěk, přeběhl lávku přes řeku, ale strážníkům se vzdálit nedokázal. Když už je měl těsně za sebou, poslechl jejich pokyny, sám si lehl na zem a roztáhl ruce,“ řekl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Lapka se po chycení dostal do dalších potíží. Dostal pouta, což pracovníkům v uniformách umožnilo jedince prohledat. Našli zajímavé věci. Například cizí platební kartu a klíče od auta se štítkem, na kterém bylo jiné jméno. Strážníci také zjistili, že zloděj na parkovišti zkoušel otevřít trezor. „Muž přiznal, že ho ukradl z nedaleké kanceláře, a hrozí mu proto vězení za trestný čin,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vladimír Pláteník

Štítky Brno, Cejl, Bronx, Strážníci, Krádež, trezor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme spát, bouřili lidé z brněnského Cejlu. Rušil je muž, který páčil trezor  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.