Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brňanovi z Bronxu padaly z kola kradené suroviny. Chcete pomoct? ptaly se kolemjdoucí

S cílem obohatit se zamířil do průmyslového areálu v brněnských Zábrdovicích třicetiletý muž. V objektu našel suroviny pro výrobu nápojů, které naskládal na kradené kolo. Nešťastníkovi ale vše padalo, a tak mu nabídly pomocnou ruku kolemjdoucí ženy.

Třicátník se vydal do lokality takzvaného Bronxu, který je domovem sociálně slabých lidí, aby si přilepšil. Zdolal přitom náročné nástrahy. Poradil si například s plotem či dveřmi. Díky šikovnosti i nebojácnosti vlezl až do skladu, kde doufal, že najde hodnotné věci. Jenže po prohledání prostor přišlo zklamání. Objevil jen suroviny pro přípravu nápoji. Sirupy proto naskládal na jízdní kolo, které rovněž v objektu našel, a rychle zmizel. Jenže se dostal do potíží, ze kterých ho chtěli původně vytáhnout kolemjdoucí. 

Naložil si více, než byl schopen uvést. Před skladem na řídítka nasazoval těžké tašky tak dlouho, až se s nimi převážil a upadl. Právě při tom jej zastihly dvě procházející ženy. Nejprve mu chtěly s těžkým nákladem pomoci, během chvilky však snadno poznaly, že zde není něco v pořádku a zavolaly policii,“ popsal mluvčí policistů David Chaloupka.

Na policii lapka nepočkal. Vyšetřovatelům proto nezbývalo nic jiného než zloděje hledat. Nakonec slavili úspěch „Policisté díky zajištěným stopám, detailnímu popisu a také zajištěným kamerovým záznamům v minulém týdnu muže vypátrali. Uvedený případ z první poloviny října není zřejmě jeho jediným prohřeškem, policisté nyní shromažďují důkazní materiály k několika dalším krádežím, ze kterých jej podezřívají,“ dodal Chaloupka.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Bronx, Krádež, Kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňanovi z Bronxu padaly z kola kradené suroviny. Chcete pomoct? ptaly se kolemjdoucí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.