Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Muž prodával věci, které neexistují. Vydělal si přes milion korun

Brněnští kriminalisté hlásí úspěch, kterým vyvrcholilo několikaměsíční pátrání. Našli mladíka, který ošálil uživatele pohybující se v prostředí internetových bazarů. Prostřednictvím prodeje neexistujícího zboží si přišel na 1,5 milionu korun.

Dvaadvacetiletý podvodník obral podle policistů téměř dvě stovky lidí. „Muž zveřejňoval pod různými falešnými identitami nabídky na inzertních portálech – nejčastěji nabízel mobilní telefony, chytré hodinky, herní konzole a další elektroniku. Nakupující přiměl, aby peníze poslali předem na různé bankovní účty, po čemž přestal se zájemci komunikovat a zboží nikdy nedodal," vysvětlila dnes policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Oběti internetového podbodu se obrátily na policisty, kteří sloučili všechny spisy z Jihomoravského kraje. Postupně se jim podařilo najít čísla bankovních účtů, na něž poškození posílali peníze. Podle Ledabylové si tyto účty podvodník pronajímal od jiných osob, které všechny finance převáděly na bitcoiny a zasílaly pachateli. „Tito takzvaní bílí koně naletěli podvodníkovi na nabídku brigády, která spočívala právě v převodu došlých peněz," řekla mluvčí.

Na konci září obvinil vyšetřovatel muže z podvodu. Mladíkovi, který je stíhaný ve vazbě, hrozí až osm let za mřížemi. „Kriminalisté u něj kromě mobilního telefonu zajistili i tři vozidla. Škoda způsobená poškozeným přesahuje 1, 5 milionu korun. Mladík byl za obdobnou trestnou činnosti už v roce 2021 odsouzen v jiném kraji," uvedla Ledabylová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvod, internet, online, policie, peníze, Jihomoravský kraj, Bitcoin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž prodával věci, které neexistují. Vydělal si přes milion korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.