Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hluchý muž z Brna okradl neslyšící důchodkyně o půl milionu korun

Provést ohavný čin se neštítil muž z Brna. Policisté zjistili, že neslyšící zloděj obral stejně hendikepované důchodkyně o téměř půl milionu korun. K některým krádežím si neváhal přizvat komplice. Nyní mu hrozí pět let za mřížemi.

K okrádání neslyšících seniorek se zloděj přiznal po roce nekalostí.  „Muž využil své rodinné známosti z dětství, o které věděl, že má u sebe hodně peněz. Začal ji pravidelně navštěvovat a domů si pak s sebou běžně odnášel několikatisícové obnosy,“ popsal neobvyklý případ policista Josef Krobot.

Když jednou pachatel u ženy doma narazil na obálky, ve kterých bylo dohromady tři sta tisíc korun, neváhal a důchodkyni je sebral. Žena sice krádež odhalila, ale kvůli špatné paměti na celou událost brzy zapomněla. Rodinný přítel ji tak mohl obírat i nadále. „Ze svého lupu částečně splatil dluhy, část ale využil na zábavu,“ dodal Krobot.

Praxi z roku 2021 obviněný ještě vygradoval, když starou paní přesvědčil, že má špatný zámek a nechal jí ho vyměnit. Zloděj si při tom nechal kopii klíče, aby se do bytu dostal ještě snáze.

Krádeže omlouvá dluhy

K dalším krádežím si pak začal zvát i čtyři kumpány. Kromě staré rodinné známé si letos vytipoval i další neslyšící seniorku, ke které se stejně jako v prvním případě vloudil se lstí. „Paní vylákal z jejího bytu s tím, že ji dole čeká známá. Se spolupachateli pak hledali peníze a když našli dohromady asi osmnáct tisíc, získaný lup si mezi sebe rozdělili,“ sdělil Krobot.

Protože měla důchodkyně podezření ke krádežím, nainstalovala policie do jejího bytu kamery, které později pomohly případ rozlousknout. Za trestnou činnost hrozí neslyšícímu pachateli až pětiletý pobyt ve vězení, zatímco jeho kumpánové mohou za mřížemi skončit na tři léta.

„Muž po přiznání krádeží sice řekl, že ho to mrzí, neznělo to ale příliš důvěryhodně, protože se u doznání smál. Pak ještě dodal, že ho k činům donutila jeho špatná finanční situace,“ řekl Krobot s tím, že policisté hledají také další případné oběti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Brno, krádež, Neslyšící, Senioři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluchý muž z Brna okradl neslyšící důchodkyně o půl milionu korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.