Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mezi fotbalovými fanoušky Brna a Sparty se strhla po zápase hromadná bitka

, aktualizováno 8. října 2022, 21:26

Nepříjemnou dohru měl sobotní fotbalový zápas mezi brněnskou Zbrojovkou a Spartou. Po utkání, které ovládli Pražané poměrem 4:0, se poblíž královopolského stadionu strhla hromadná bitka mezi fanoušky obou táboru. Rvačku rozehnali zasahující strážníci, kteří rovněž chytili některé chuligány

Konflikt se odehrál v Berkově ulici bezprostředně po konci utkání. Před sedmou hodinou večer se porvali fandové Brna a Sparty. Rvačku rychle uklidňovalo patnáct strážníků, kteří po chvíli dostali i díky posilám z pořádkové jednotky a psovodům nepřehlednou situaci pod kontrolu. 

„Při závažném incidentu utrpěli tři hostující fanoušci poranění a strážníci k nim kvůli podezřením na zlomeniny přivolali zdravotníky,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem, podle nějž není možné s ohledem na vyšetřování sdělit více k informací k počtu zapojených lidí.

Zasahující pracovníci v uniformách agresory chytili. Následně je předali státním policistům, kteří uvedli, že roli v případu hrál alkohol. Zároveň celý zápas monitorovali. „V průběhu zápasu došlo v sektorech fanoušků obou týmů několikrát k použití pyrotechniky. Navíc se skupina fanoušků hostujícího týmu pokusila vniknout do zakázaného prostoru. Ten ale záhy i bez připraveného možného zásahu policistů, opustili. Policisté mají protiprávní jednání zadokumentována a budou je vyhodnocovat,“ sdělil mluvčí policistů Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Sparta, Rvačka, Chuligáni, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi fotbalovými fanoušky Brna a Sparty se strhla po zápase hromadná bitka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.