Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z hořícího domu v Brně vynesli hasiči bezvládného seniora

O život seniora bojovali v pátek ráno záchranáři v Brně. Vážně zraněného muže vynesli hasiči z hořícího domu, ze kterého před sálajícími plameny uprchl také vyděšený pes. Příčina vzniku ohně se podle požárníků zjišťuje.

Požár v rodinném domě odstartoval po třetí hodině ráno v brněnských Řečkovicích. K zakouřené budově vyjely čtyři jednotky hasičů a do objektu, ze kterého stoupal tmavý kouř, vnikli násilím skrze okno v přízemí. Při prohledávání hořícího domu našli požárníci bezvládného seniora, jehož vynesli ven a na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu.

Starší muž byl podle mluvčí jihomoravských záchranářů Michaely Bothové v bezvědomí a nedýchal. „Zdravotníci seniora resuscitovali a podařilo se obnovit jeho životní funkce. Zaléčeného pacienta na řízené ventilaci pak transportovali k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno," informovala Bothová.

Hasiči se kromě uhašení požáru postarali také o zaběhnutého psa, který před plameny utekl na zahradu. „Zásah jsme ukončili v pět hodin. Pokračuje vyšetřování příčinu vzniku požáru a vyčíslení vzniklé škody," řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Ohodnoť článek

Foto HZS JMK

Štítky požár, hasiči, záchranáři, zranění, dům, Brno, Fakultní nemocnice Brno, Jaroslav Mikoška, Řečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z hořícího domu v Brně vynesli hasiči bezvládného seniora  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.