Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnští šalináři nastříkali sprej do očí agresivnímu cizinci

Opilý cizinec, který se vozil šalinou, potrápil řidiče v Brně. Vozem dojel až na konečnou zastávku v Bystrci, kde jej řidič požádal o vystoupení. Tím ale odstartoval konflikt, který vyvrcholil použitím obranného spreje a přivoláním strážníků s pouty.

Bulharsky mluvící muž se před řidičem šaliny začal agresivně vztekat, a na pomoc tak kolegovi přiběhl zaměstnanec dopravního podniku z jiné soupravy. „Muž se ho údajně pokusil udeřit pěstí. První řidič se proto podle svých slov rozhodl použít v sebeobraně pepřový sprej a cizinci ho nastříkal do tváře," popsal událost mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Když na místo dorazila hlídka městské policie, ležel třiatřicetiletý cizinec na trávě a na dálku z něj byl cítit alkohol. Muž kolem sebe plival a přitom slzel, a tak mu strážníci nabídli opláchnutí štiplavé látky a ošetření. „Když se k němu sehnuli, pokusil se jednoho ze členů hlídky kopnout, pak se postavil se a snažil se ho udeřit do obličeje," řekl mluvčí.

Agresor kvůli svému chování skončil v poutech a provedená dechová zkouška ukázala hodnotu přes 2,5 promile alkohlu. Bulhara, kterému za jeho chování hrozí dvacetitisícová pokuta, odvezli zdravotníci do nemocnice.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky napadení, strážníci, městská policie, Brno, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští šalináři nastříkali sprej do očí agresivnímu cizinci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.