Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Převaděč s třicítkou migrantů v autě boural při policejní honičce

Převaděč s dodávkou, v níž převážel devětadvacet migrantů ze Sýrie, dnes ráno havaroval na kraji Břeclavi poté, co se snažil ujet policejní hlídce. Záchranáři ošetřili dvacet jedna pacientů, bylo mezi nimi pět dětí.

„Dnes ráno nezastavila bílá dodávka na hraničním přechodu Lanžhot - stará cesta ke kontrole a místo toho pokračovala vysokou rychlostí směrem do České republiky. Policisté ji začali pronásledovat služebním vozidlem. Když se ji pokusili zastavit s tím, že dodávku předjeli, začal je řidič vytlačovat ze silnice," popsal začátek incidentu mluvčí policie České republiky Petr Vala.

Převaděč ujížděl až do Břeclavi, kde nezvládl průjezd křižovatkou, narazil do dvou zaparkovaných aut, dopravní značky a domu. „Na místě je několik zraněných včetně tří dětí," uvedl Vala s tím, že zasahují i záchranáři a hasiči.

"Šest lidí se zranilo těžce a 15 lidí utrpělo středně těžká a lehká zranění, bylo mezi nimi i pět dětí. Záchranáři je ošetřili a převezli do jihomoravských nemocnic. V dodávce cestovalo 29 utečenců," vylíčila situaci mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Nehoda se stala kolem 7:00 poté, co převaděč s dodávkou nezastavil ke kontrole na hranicích v Lanžhotě a ujížděl policistům až do Břeclavi, kde narazil do dvou aut a do domu.

Policisté od půlnoci na čtvrtek dočasně obnovili kontroly na hranicích se Slovenskem, zatím jsou naplánované do 8. října. Důvodem je významně rostoucí počet utečenců zejména ze Sýrie, kteří hranice do Česka nelegálně překračují. Za první dva dny zadrželi policisté v Jihomoravském kraji zadrželi přes tři sta migrantů a téměř dvacet převaděčů. Kromě Česka obnovilo kontroly na hranicích se Slovenskem také Rakousko.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, migrace, Břeclav, převaděči, Česko, Sýrie, Lanžhot, Slovensko, Policie České republiky, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

A máme to zase tady převaděči -novodobí podvaděči - a nakonec jsou v tom i zraněné děti - následky budiž ponecháno svědomí převaděčů.......

Sobota, 1. října 2022, 17:57Odpovědět

Převaděč s třicítkou migrantů v autě boural při policejní honičce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.