Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž v Brně se neubránil pivu a jel do zákazu na koleje

Opilecká jízda autem nevyšla muži, který za volant usedl v moravské metropoli. Při nočním přesunu, během kterého vjel na tramvajový pás do zákazu vjezdu, jej načapali strážníci. Pro podezření ze spáchání trestného činu skončil v rukou státních policistů.

S neosvětlenou zadní částí auta vyjel na brněnské silnice řidič škodovky. Vůz zaujal uprostřed noci hlídku strážníků, která muže spatřila ve chvíli, kdy projížděl rozkopaným Mendlovým náměstím. „Přestože byl na hlavní a měl přednost, po zahlédnutí služebního vozidla městské policie nečekaně zpomalil, jako by se rozmýšlel, zda v cestě před strážníky pokračovat. Po chvíli navíc vjel na tramvajový pás přímo do zákazu vjezdu," vysvětlila mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Strážníci auto v zákazu dohnali a po řidiči, jenž zaparkoval u zastávky MHD, chtěli doklady. Ve chvíli, kdy z vozidla vystoupil, jim začalo být jasné, odkud vítr vane. Muž působil opile a krátce nato přiznal, že si před jízdou pochutnal na několika pivech. „Přítomnost alkoholu v těle potvrdila také dechová zkouška, která přinesla výsledek přes dvě promile. Strážníci proto případ s podezřením ze spáchání trestného činu předali přivolaným policistům," řekla Skřivánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky policie, strážníci, alkohol, řidič, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně se neubránil pivu a jel do zákazu na koleje  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.