Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizinci nacpali do dodávky tunu léků. Tablety na drogy jim vzali celníci

Rekordní záchyt mají za sebou celníci z jižní Moravy. Na dálnici D2 ve směru na Brno se jim podařilo zastavit auto s polskou poznávací značkou. Po otevření nákladového prostoru nevěřila hlídka svým očím. Cizinci převáželi miliony tablet.

V kontrolované dodávce našli celníci tři čtvrtě tuny léků. Pět palet zboží mířilo z Rumunska do Ostravy. „Podle dokladů se jednalo o látku Efedrina Arena 50 mg v dózách po 1 500 tabletách v celkovém množství dva tisíce dóz, to znamená tři miliony tablet," informovala mluvčí Celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková.

Papíry potřebné k převážení takového množství léků řidič auta neměl. Látka efedrin, kterou tablety obsahovaly, se často využívá při výrobě drog a ze zajištěného množství se dá uvařit až osmdesát kilogramů metamfetaminu. Řidič a spolucestující z polského vozu skončili u výslechu a později v cele předběžného zadržení.

„V současné době jim už bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a jsou vazebně stíhány. V případě prokázání spáchání trestného činu jim hrozí trest odnětí svobody na osm až dvanáct let nebo propadnutí majetku," řekla Temňáková.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad JMK

Štítky drogy, celníci, léky, policie, Jihomoravský kraj, Brno, Rumunsko, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Novák

Možná by si měla autorka zopakovat učivo základní školy, 1 tuna z nadpisu je 1000 kg, v textu se ale píše jen o "tři čtvrtě tuny". Nezdá se mi, že by k lékům počítaly i palety, obaly, nebo osoba řidiče...

Úterý, 27. září 2022, 10:28Odpovědět

Cizinci nacpali do dodávky tunu léků. Tablety na drogy jim vzali celníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.