Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilce u nádraží v Brně obral muž, který má velké břicho a špatně mluví

Krůček po krůčku od zdánlivě nevinné situace až po nehezký čin sledovaly bezpečnostní kamery chování muže v centru Brna. Z osmačtyřicátníka, který předstíral, že chce podat pomocnou ruku potřebnému, se vyklubal kapsář. Před zákonem ale neutekl a skončil v rukou policistů.

Muž vycítil příležitost k sebeobohacení v brněnské Nádražní ulici, kde potkal mladého opilce. Začal jej následovat v jeho cestě plné klopýtání a marné snahy o rovné kroky. Když mladý muž kvůli silné opilosti upadl na zem, využil kapsář situace. „Přiběhl k němu a pod záminkou nabízené pomoci mu jednou rukou z kapsy u kalhot vytáhl peněženku. S tou se pak rychle vydal pryč," popsala mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Po cestě začal hříšník spokojeně prohledávat obsah získané portmonky. Netušil přitom, že jeho chování již pár minut sledují na kamerách lidé z dohledového centra městské policie. Ti už za kapsářem mezitíím poslali hlídku. Překvapený muž se sice zkusil schovat do nedalekých garáží, před strážníky ale neunikl. 

Hlídce se podařilo nalézt i odcizenou peněženku, která ležela v koši. „Strážníkům pak nejprve tvrdil, že o žádné peněžence neví, po chvíli ale připustil, že ji vyhodil prý proto, že v ní nic nebylo. Devětadvacetiletý muž jiné hlídce strážníků potvrdil, že skutečně postrádá peněženku s několika tisíci korunami a doklady," řekla Skřivánková s tím, že případ si převzali státní policisté.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky městská policie, strážníci, krádež, kapsář, Brno, kapsářství, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tak podle toho nácku - to vypadá na jinou rasu, co si leze na UP. pro dávky, kolem nádraží chodím a často tam pokukuje, jeden podobnej, taky sedí na bedýnce a hraje na klarinet v podchodě....ale to nechci hudebníka urazit - je to jen podoba.....peníze se mu sypou z toho preludování......

Pátek, 23. září 2022, 15:57Odpovědět

Opilce u nádraží v Brně obral muž, který má velké břicho a špatně mluví  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.