Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté z Brna čekali na nádraží, až se dealer vrátí vlakem z Polska

Dalšího dealera, který skončil s želízky na rukou, si na konto připsali jihomoravští kriminalisté. Lapili muže, jenž si pro léky na výrobu drog jezdil po železnici do Polska. Na hříšníka si policisté počkali přímo na brněnském nádraží, kde tablety předával kolegovi.

O minulém víkendu skončilo úsilí osmapadesátiletého muže, který z Brna jezdil na nekalé výlety do Polska. V zahraničí si pravidelně nakupoval léky obsahující pseudoefedrin, ze kterých se vyrábí pervitin. Zatímco někdy stihl po několikahodinové cestě vlakem oběhnout i několik lékáren, jindy si u severovýchodních sousedů převzal uvařenou drogu. 

„Léky i hotovou drogu distribuoval jak uživatelům, tak zejména výrobcům pervitinu. Například během zastávky ve Vyškově zvládl předat drogu přes okénko svému známému odběrateli," popsala dnes mluvčí policistů Petra Ledabylová.

Když po jednom ze svých železničních výjezdů dorazil muž do Brna, netušil, že na něj čekají připravení kriminalisté. V plastové lahvičce od ochuceného mléka měl dealer ukryté čtyři stovky tablet, s nimiž ihned přispěchal ke svému známému. Ten na cestovatele čekal v provozovně rychlého občerstvení u nádraží.

Po předání léků spadla klec. U dealera doma našli policisté varnu pervitinu, zároveň měl u sebe také sušenou marihuanu. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Muž je stíhaný vazebně," informovala mluvčí.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, dealer, Polsko, policie, Brno, droga, metamfetamin, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z Brna čekali na nádraží, až se dealer vrátí vlakem z Polska  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.