Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Seniorka z Brna bezradně ležela v bytě, chtěla přitom do práce

O záchranu života se postarali městští policisté, kteří vyjížděli na jihozápad moravské metropole. Našli ženu, o jejíž zdraví se obávali spolupracovníci. Vyčerpaná seniorka ležela na zemi svého bytu a potřebovala pomoc lékařů.

Nastoupit do práce a začít vydělávat se po delší době rozhodla jednašedesátiletá žena z Brna. Do zaměstnání ale nedorazila a nedala o sobě nikomu vědět. Když neodpovídala ani na několikačetné telefonáty, vydala se strachující se kolegyně k jejímu bytu do brněnských Bohunic. „Tam však obavy ještě zesílily. Zevnitř se totiž ozývaly zvuky televize, žena ale ani přes intenzivní zvonění a bouchání na dveře neotevřela," popsala mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

V tu chvíli se dali do akce strážníci. kteří se odhodlali otevřít vstupní dveře planžetou. Po několka minutách se hlídce podařilo dostat do bytu, kde v obývacím pokoji našli dehydratovanou a vyčerpanou seniorku. Ležela na zemi, byla při vědomí, ale nemohla se hýbat. „Hlídka městské policie jí ihned poskytla první pomoc a přivolala záchrannou službu. Zdravotníci ženu ošetřili a odvezli sanitkou do nemocnice," řekla Skřivánková.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky strážníci, městská policie, senior, záchrana, Brno, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka z Brna bezradně ležela v bytě, chtěla přitom do práce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.