Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Důchodce z Brna nechala dcera zavřeného v rozpáleném autě. Potil se a ťukal na sklo

Když je venku vedro, nenechávajte v autě zavřené děti, zvířata ani důchodce. Takové poselství vysílají k veřejnosti brněnští policisté, kteří v pondělí spěchali k vyčerpanému muži na sídliště Lesná. Seniora nechala ve voze dcera, aby počkal, než si nakoupí. Netušil ale, že dveře jsou zamčené.

Na zážitek z pondělního dopoledne jen tak nezapomene moravský důchodce, kterého v autě vezla dcera. Ženu napadlo, že nakoupí něco v obchodě. Senior souhlasil a trpělivě čekal v autě. Jenže jeho dítě se dlouho nevracelo a teplota ve voze stoupala. Zatoužil proto po čerstvém vzduchu, jenže netušil, že dveře jsou zavřené. Muž rázem zpanikařil. Potil se, žíznil a trápila ho nevolnost. Usilovným boucháním na okno upoutal pozornost kolemjdoucích, kteří přivolali policii.

Naštěstí netrvalo dlouho a dostavila se majitelka vozidla, která hlídce vysvětlila, že nechala tatínka v autě a šla nakoupit. Ovšem moderní funkce vozidla tentokrát byla spíše na škodu. Automobil se po chvíli sám uzamkl a pán nemohl ven,“ popsala Andrea Cejnková, mluvčí jihomoravských policistů. 

Husky dva dny trpěl zavřený v autě, zůstal na vodítku a bez vody

Unaveného a žíznivého huskyho vysvobodili strážníci ze zaparkovaného auta v Brně. Ve vozidle měl být podle svědků zavřený už od předchozího dne a celou noc žádal neúnavným vytím o pomoc. Na sedadle totiž neměl ani misku s vodou. Bezohlednému...

Po vysvobození se důchodce opět zhluboka nadechl. Navíc nepotřeboval ani lékařskou pomoc. Policisté ale varují, že podobné události mnohdy končí hůře. „Znovu připomínáme, jak je nebezpečné nechávat v letním počasí děti či zvířata zavřená v zaparkovaných automobilech, byť jen na několik minut.Případ z pondělního dopoledne je důkazem toho, že i starším lidem takový pobyt v rozpáleném autě nemusí udělat dobře, obzvlášť když zjistí, že nemohou ven,“ dodala policistka Cejnková.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Brno

Štítky Brno, Důchodce, Police, Vedra, Auto, Varování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Tatínku, za rok se vrátím, vrátím se zas, byť 7. moří, dělilo nás...dobrý vděk otci za výchovu.....

Neděle, 21. srpna 2022, 17:32Odpovědět

Důchodce z Brna nechala dcera zavřeného v rozpáleném autě. Potil se a ťukal na sklo  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.