Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Husky dva dny trpěl zavřený v autě, zůstal na vodítku a bez vody

Unaveného a žíznivého huskyho vysvobodili strážníci ze zaparkovaného auta v Brně. Ve vozidle měl být podle svědků zavřený už od předchozího dne a celou noc žádal neúnavným vytím o pomoc. Na sedadle totiž neměl ani misku s vodou. Bezohlednému majiteli nyní hrozí vysoká pokuta.

Když strážníci dorazili k odstavené škodovce v brněnském Komárově, trpící husky na ně hleděl přes okénko s vyplazeným jazykem. Bylo patrné, že je pes připnutý na vodítku a uvnitř auta nemá ani misku s vodou. Do skel se navíc opíralo slunce a huňatý husky trpěl horkem.

Kvůli obavám o pejskovo zdraví začala hlídka v okolních domech shánět majitele zvířete, nikdo z místních jej ale neznal, a tak se strážníci rozhodli vůz otevřít vlastními silami. K vysvobozenému huskymu ihned přispěchali kolemjdoucí a vděčnému psovi dali napít vody z lahve. Ačkoli se na obojku chlupáče našlo telefonní číslo, na telefonáty nikdo nereagoval.

„Strážníci se proto spojili s odchytovou službou městské policie a o huskyho se postaraly pracovnice v útulku. Člověk, který psa v autě nechal, je podezřelý z porušení zákona na ochranu zvířat a hrozí mu pokuta do milionu korun,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno | Zdroj MP BRNO

Štítky pes, auto, husky, záchrana, Brno, Komárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novák Vladislav

Paní Slavíčková, kdybyste četla diskuze pozorně, musela byste si všimnout, že jsme se nakonec s panem Volfem domluvili. Přečtěte si reakci pana Volfa ze 13.14. , nebo moji z 20. května 2021, 14:23. Pak byste nepsal v podstatě stejný a zbytečný příspěvek 3x za sebou.

Pátek, 21. května 2021, 17:56Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Pánové Volf a Novák se nedomluví. To je jasné, ale kdo toto plemeno zná,tak ví, že nestekaji, nýbrž vyjí a to hlavně v noci. Pokud se nedozvíme PROČ,tak nemá smysl diskutovat.

Pátek, 21. května 2021, 17:28Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Pánové Volf a Novák se nedomluví. To je jasné, ale kdo toto plemeno zná,tak ví, že nestekaji, nýbrž vyjí a to hlavně v noci.

Pátek, 21. května 2021, 17:27Odpovědět

Kateřina Slavíčková

Pánové Volf a Novák se nedomluví. To je jasné, ale kdo toto plemeno zná,tak ví, že nestekaji, nýbrž vyjí a to hlavně v noci.

Pátek, 21. května 2021, 17:27Odpovědět

Daniel Volf

Ano četl a souhlasím s ním. S tou minutkou jsem to myslel tak, že mohl psa nechat v autě, pro něco si rychle dojít a už se bohužel nevrátil...

Pátek, 21. května 2021, 13:14Odpovědět

Novák Vladislav

V tom případě, pane Volfe, jste nečetl můj příspěvek zde napsaný ve čtvrtek, 20. května 2021, 14:23.

Pátek, 21. května 2021, 13:06Odpovědět

Daniel Volf

Pane Nováku, evidentně jste vůbec nepochopil můj komentář. Možný fakt, že se mohlo majiteli něco přihodit a nemohl se k autu vrátit (mohl skončit například v nemocnici, zástava, atd.) jste opomenul. To ale nemá smysl řešit do té doby, než k případu nebudeme vědět více. Spíše se divím, že pes vyl 2 dny a nikdo z kolemjdoucích nezasáhl dřív.

Pátek, 21. května 2021, 13:06Odpovědět

Novák Vladislav

Pane Volfe, naučte se prosím číst. Pes vyl v autě celou noc a vy si míníte, že si odběhl jen na minutku. Tak tu neprskejte!

Pátek, 21. května 2021, 11:08Odpovědět

Daniel Volf

Z jakého titulu si tu vůbec dovolujete nadávat majiteli? Víte co se stalo? NE! Mohl odběhnout pouze na minutku a mohlo se mu něco přihodit. I podle těch potahů na sedačkách si troufám říct, že se jednalo o staršího člověka. Ale i kdyby ne, tak nemuselo jít vůbec o nezodpovědnost. Tak tu neprskejte.

Pátek, 21. května 2021, 10:56Odpovědět

Vlaďka Ostřížková

Pejska hned odebrat tomu hovadu a pokutu bych mu vyšponovala na maximum! Mám dva kočičáky, ale časem by s srovnali, kdyby nebylo jinde místo.

Pátek, 21. května 2021, 08:46Odpovědět

Nitra Maxov

Jak píše pan Novák Vladislav. Souhlasím.

Pátek, 21. května 2021, 07:26Odpovědět

Jaroslav Halama

Takovejch hovad je spousta, pokud se nezmění zákony bude to pořád stejné !!!

Čtvrtek, 20. května 2021, 17:23Odpovědět

Novák Vladislav

Majitel psa může být v nemocnici, třeba po mrtvici, co já vím. Pokud je to však jen jeho nezodpovědnost, napařil bych mu poutu až zčerná a psa bych mu odebral.

Čtvrtek, 20. května 2021, 14:23Odpovědět

Jana Janatová

Toho absolutního idiota zavřít do horka a bez vody a na týden ! Proč si hovada pořizují zvířata ? Napsala bych horší název pro toho debila ale cenzura je cenzura ze ? Bohužel i v demokracii !

Čtvrtek, 20. května 2021, 13:02Odpovědět

Husky dva dny trpěl zavřený v autě, zůstal na vodítku a bez vody  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.