Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Falešný bankéř odčerpal seniorce z jižní Moravy z účtu půl milionu korun

Na svůj pokus o zhodnocení financí prostřednictvím kryptoměn pravděpodobně dlouho nezapomene šedesátnice z jižní Moravy. Seniorka se ke zdánlivě výhodné investici nechala přemluvit údajným bankéřem, kvůli němuž postupně přišla o téměř půl milionu korun.

O závratnou naspořenou částku přišla pětašedesátiletá žena z Hodonínska. Ve spolupráci se specializovaným bankéřem se rozhodla, že investuje do kryptoměn. Od neznámého muže si nechala namluvit, že má zablokovaný účet a je potřeba vytvořit jí nový.

Bankéři sdělila i přihlašovací údaje do svého internetového bankovnictví. Ochotně také potvrzovala na jejím účtu probíhající transakce. To, že se několikrát zmýlila, pochopila až po telefonátu z její banky," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Žena tak zjistila, že z jejího účtu prostřednictvím několika plateb zmizelo téměř půl milionu korun. O podobnou částku přišel podle policistů také čtyřiašedesátiletý muž z Břeclavska, který si nechal do počítače nainstalovat software na jeho vzdálenou správu. „Když si po půlroce zkontroloval stav svého konta, zjistil, že na něm chybí více půl miliónu korun," dodal Malášek.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, kryptoměna, internet, bitcoin, policie, Jihomoravský kraj, okres Hodonín, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešný bankéř odčerpal seniorce z jižní Moravy z účtu půl milionu korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.