Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Potápěči vylovili z brněnského rybníka utonulého muže

Od nedělního večera hledali policisté muže, který měl náhle zmizet při plavání v brněnském rybníce. Potápěči vodu propátrávali několik hodin, než se jim podařilo nalézt tělo utonulého mladíka. Podle mluvčího Davida Chaloupky jsou výjezdy policie k tonoucím v posledních dnech vyšší.

Osmadvacetiletý muž se měl podle slov svědka náhle ztratit při víkendovém koupání v rybníce v brněnských Chrlicích. Přivolaní policisté na břehu našli osobní věci, ke kterým se na místě nikdo nehlásil. S žádostí o pomoc však později přišli dva cizinci, kteří nemohli najít svého kamaráda.

Na místo tak museli vyrazit policejní potápěči, kteří pečlivě prohledávali dno nádrže dlouho do noci. „Po půlnoci se jim utonulého podařilo nalézt a vytáhnout z vody na břeh. Tato událost není v uplynulém týdnu ojedinělá," řekl Chaloupka s tím, že v poslední době vyjížděli policisté k tonoucím lidem v kraji hned několikrát.

Rizika s sebou přináší především současné vysoké teploty i popíjení alkoholu. „Ve vodě není dobré přeceňovat své schopnosti a zdravotní stav. Rozhodně se vyplatí plavat pod dohledem někoho, kdo nám v případě indispozice může včas přispěchat na pomoc," dodal Chaloupka.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, smrt, utonutí, potápěči, rybník, potápěč, Chrlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potápěči vylovili z brněnského rybníka utonulého muže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.